Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Täydellinen kesälomalounas = Kesäkurpitsa- ja porkkanaletut

Kesälomaan kuuluu ehdottomasti suolaiset letut! Ne sopivat erinomaisesti nautittavaksi brunssilla tai lounaaksi. Tällä kertaa kokeilin valmistaa suolaisia lettuja kesäkurpitsasta. Lettutaikinan maustoin runsaasti ruohosipulilla. Kesäkurpitsaletut olivat mahtavan makuisia ja fetakastike sopi niiden kera nautittavaksi erinomaisesti. Ihan täydellinen kesälomalounas, vaikka itse niin sanonkin!

Lapsia varten paistoin myös heidän ehdottomia suosikkejaan eli porkkanalettuja. Porkkanalettuihin käytin uusia porkkanoina, jotka vain pesin. Uusia porkkanoita ei mielestäni tarvitse turhaan kuoria. Lasten luvalla sain maistaa yhden porkkanaletun ja olivat erittäin hyviä. Perheen aikuiset söivät letut herkullisen fetakastikkeen kera ja lapsille letut maistuivat raejuuston kera.

Blogiarkistosta löytyy ohje pinaattilettuihin, jotka on täytetty myös fetatäytteellä.

Herkullisia ja kiireettömiä kesälomalounaita!

Kesäkurpitsaletut ja fetakastike

Ainekset

Lettutaikina
300 g
kesäkurpitsa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
voita paistamiseen
Fetakastike
200 g
fetaa murennettuna
200 g
turkkilaistajogurttia
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja valuta hetki lävikössä. Vatkaa munat rikki ja lisää vehnäjauhot joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Lisää lettutaikinaan raastettu kesäkurpitsa ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta taikina suolalla ja mustapippurilla. Anna kesäkurpitsalettutaikinan turvota puolisen tuntia.

Sekoita murustettu feta, turkkilainen jogurtti, sitruunamehu ja hienonnettu tilli keskenään. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Peitä kastikekulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan lettujen paiston ajaksi.

Paista pieniä kesäkurpitsalettuja voissa lettupannulla tai paistinpannulla. Tarjoa letut fetakastikkeen kera.

Porkkanaletut uuden sadon porkkanoista

Ainekset

6 kpl
uutta porkkanaa
2 kpl
kananmunaa
½ dl
kermaa
1 dl
vehnäjauhoja
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
voita paistamiseen
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese uudet porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Lisää vehnäjauhot joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Lisää lettutaikinaan porkkanaraaste ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pieniä lettuja voissa lettupannulla tai paistinpannulla. Tarjoile letut esimerkiksi fetakastikkeen kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *