Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Synttäreiden juhlintaa: Alkupalatarjotin

width=”688″ height=”1032″>

Rakas mieheni täytti vuosia ja synttäreiden juhlintaan meidän perheessämme kuuluu tietenkin ruoka. Illallisen aloitti alkupalatarjotin, johon olin koonnut päivänsankarin suosikkiherkkuja. Talvitomaattien maku on aika mitätön, joten terttukirsikkatomaatit paahdoin uunissa. Lopputulos oli erinomainen. Jos on enemmän aikaa käytettävissä voi kirsikkatomaatit myös kuivattaa uunissa. Blogiarkistosta löytyy myös ohje lämpimään fetasalaattiin, jossa käytetään paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Herkkuja sisältävän tarjottimen voi tarjota alkupalana tai illanistujaisten naposteltavana hyvän leivän kera. Tarjottimen sisällön voi päättää omien mieltymysten ja sesonkien mukaan. Meidän tarjottimelle päätyi savustettua ilmakuivattua kinkkua spekiä, buffalo mozzarellaa, parmesaania, pinjansiemeniä, villiruocolaa, basilikaa ja paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Päivänsankari oli mielissään saadessaan lempiherkkujaan ja lapset maistelivat reippaasti kaikkea, kun ne tarjottiin erikseen. Esikoinen ihastui spekiin, keskimmäinen parmesaaniin ja kuopus tomaatteihin. Pinjansiemenet olivat kaikkien suosiossa.

Alkupalatarjotin:

  • 1 annos paahdettuja kirsikkatomaatteja (ohje lopussa)
  • 1 pallo buffalo mozzarellaa
  • 1 ruukku villirucolaa
  • tuoretta basilikaa
  • 100g ilmakuivattua kinkkua (esim. spek)
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • parmesaania lastuina
  • hyvää neitsyt oliiviöljyä

Revi mozzarella paloiksi ja asettele kaikki ainekset tarjottimelle. Tarjoa laadukkaan oliiviöljyn kera.

width=”690″ height=”1035″>

Paahdetut terttukirsikkatomaatit

Ainekset

500 g
terttukirsikkatomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
hunajaa
0
mustapippuria myllystä
0
sormisuolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele kirsikkatomaatit ja kuivaa hyvin. Laita tomaatit terttuineen uunivuokaa. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka ja hunaja hyvin keskenään. Ripottele seos kirsikkatomaattien päälle. Mausta tomaatit mustapippurilla ja suolalla. Paahda tomaatteja 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *