Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Suppilovahverokeitto

height=”751″ width=”500″>

Syksyn myötä perheemme lauantai aamupäivän perinteeksi on tullut suunnata kohti toria, jos vain satumme kotosalla olemaan. Meiltä on noin kymmenen minuutin kävelymatka torille, joten perheen pieninkin jaksaa hyvin matkan kävellä. Torilta valitsemme usein parhaimman näköiset kasvikset, josta valmistamme lounasta kotona. Torilla asioinnin jälkeen piipahdamme usein myös matkan varrella sijaitsevassa lasten suosikkileikkipuistossa. Saa nähdä jatkuuko lauantai perinne myös kunnon pakkasten saapuessa.

Viime viikonloppuna kävin torilla tyttöjen kanssa. Osuimme sattumalta paikalle sopivasti joulukadun avajaiskulkueen alkaessa. Lapset olivat innoissaan, mutta ainakaan itse en vielä oikein joulun tunnelmaan päässyt. Olihan Joulupukin reen alla pyörätkin… Torin valikoimaa tutkiessamme suppikset näyttivät vastustamattomilta. Kylmän viiman iskiessä kasvoihin näin sieluni silmin kulhollisen höyryävän kuumaa suppilovahverokeittoa kädessäni. Lounas oli siltä seisomalta suunniteltu valmiiksi.

Suppikeittoa en ole lapsille aiemmin tarjonnut ja yllätyksekseni keitto maistui erinomaisesti kaikille, jopa nirsolle kuopukselle. Kuopus, joka usein istuu ruokapöydässä temppuilemassa pitkänkin tovin söi kulhollisen suppiskeittoa hetkessä. Parempaa kohteliaisuutta ei olisi kokki voinut saada.

height=”750″ width=”500″>

Juustolla höystetty suppilovahverokeitto

Ainekset

400 g
suppilovahveroita
2 kpl
sipulia kuutioituna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl
voita paistamiseen
3 rkl
vehnäjauhoja
1 l
kasvislientä
4 dl
ruokakermaa
250 g
koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Putsaa suppilovahverot ja pilko veitsellä. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan suppilovahverot ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota vielä muutaman minuutin ajan.

Lisää vehnäjauhot ja kuullota hetki. Lisää kuuma kasvisliemi ja sekoita hyvin.

Kuumenna suppilovahverokeitto kiehuvaksi ja mausta timjamilla. Keitä suppilovahverokeittoa 5 minuutin ajan.

Lisää ruokakerma ja keitä vielä 5 minuuttia.

Lisää kuutioitu sulatejuusto ja keitä suppilovahverokeittoa vielä 5 minuutin ajan.

Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *