Suppilovahverokeitto
Kuopus pyysi kaupassa, että valmistaisin isin maailman parasta sienikeittoa nähdessään suppilovahveroita olevan myynnissä. Hellyin ja suppilovahverot päätyivät ostoskoriin. Isin maailman parhaaseen suppiskeittoon tulee koskenlaskija sulatejuustoa, joka kruunaa keiton. Äidin valmistamana keitto oli kuopuksen mukaan kuulemma myös hyvää. Isin suppilovahverokeitto oli kuulemma parempaa koska suppikset oli silloin poimittu itse. Suppiksia on kuulemma metsät pullollaan, joten viikonloppuna sienimetsään ja tätä herkullista suppiskeittoa valmistamaan.
Suppilovahverokeitto
Ainekset
- 400 g
- suppilovahveroita
- 2 kpl
- sipulia kuutioituna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkl
- voita paistamiseen
- 3 rkl
- vehnäjauhoja
- 1 l
- kasvislientä
- 4 dl
- ruokakermaa
- 250 g
- koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
- ½ dl
- tuoretta timjamia hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Putsaa suppilovahverot ja pilko veitsellä. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan.
Lisää kattilaan suppilovahverot ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää vehnäjauhot ja kuullota hetki. Lisää kuuma kasvisliemi ja sekoita hyvin.
Kuumenna suppilovahverokeitto kiehuvaksi ja mausta timjamilla. Keitä suppilovahverokeittoa 5 minuutin ajan.
Lisää ruokakerma ja keitä vielä 5 minuuttia.
Lisää kuutioitu sulatejuusto ja keitä suppilovahverokeittoa vielä 5 minuutin ajan.
Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.