Sunnuntain perhepäivällinen: Salvialla maustettua porsaan sisäfilettä ja hunajaisia ruusukaaleja

Viime viikonloppuna nautimme rauhallisesta kerrankin tapahtuma köyhästä sunnuntaista. Valmistin päivälliseksi porsaan sisäfilettä, valkosipuliperunoita ja hunajaisia ruusukaaleja. Mielestäni paras lopputulos tulee, kun porsaan sisä- tai ulkofileen valmistaa kokonaisena uunissa.

Salvia sopii porsaan lihan kanssa yhteen tavattoman hyvin ja tämän reseptin myötä päätin, että ensi kesänä löytyy ryytimaalta taas pitkästä aikaa myös salviaa. Innostuin todella salviasta pitkän tauon jälkeen eli hyviä resepti vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Koko postauksen ja postaukseen liitetyt reseptit saat muuten näkyviin klikkaamalla postauksen otsikkoa.

height=”809″ width=”539″>

Blogin facebook -sivuilla kyselin jo jokin aikaa sitten ideoita ruusukaalien valmistamiseen. Habanerokitchenistä sain vinkiksi kokeilla hunajaa ruusukaalien kanssa. Siitä se ajatus sitten lähti…

Hunajaiset Ruusukaalit:

400g ruusukaaleja

nokare voita

suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl hunajaa

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja poista kannat. Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta hyvin. Kuumenna pannu ja sulata voi. Lisää ruusukaalit pannuun ja paista kunnes saavat väriä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Paista kunnes hunaja on sekoittunut hyvin ruusukaaleihin. Tarjoile heti.

 

Salvialla maustettu porsaan sisäfilee

Ainekset

1 kpl
porsaan sisäfileetä
100 g
savustettua ilmakuivattua kinkkua
0
tuoretta salviaa (ruukullinen)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
sormisuolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Irroita salvian lehdet ja laita mortteliin. Lisää suola ja kuoritut valkosipulinkynnet. Hiero ainekset morttelissa tahnaksi. Hiero tahna  porsaan sisäfileen pintaan. Mausta vielä mustapippurilla. Anna marinoitua noin kaksi tuntia.

Kiedo savustetut ilmakuivatut kinkut sisäfileen ympärille ja kiinnitä paistomittari sisäfileen paksuimpaan kohtaan. Paista sisäfilettä uunissa 175 asteessa kunnes sisälämpötila on 68 astetta, noin puolituntia. Anna sisäfileen levätä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoile esimerkiksi valkosipuliperunoiden ja hunajaisten ruusukaalien kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *