Savustetut Punajuuret ja Chevrekastike

height=”1061″ width=”708″>

Savustuspussi saatu blogin kautta Sinituote Oy:lta.

Kun sain savustuspusseja blogin kautta kokeiltaviksi päätin heti, että punajuurien savustusta on ehdottomasti koitettava. Syksyn saapuessa sain vihdoin ja viimein aikaiseksi. Kyllä muuten kannatti nähdä vaivaa ja keittämisen lisäksi savustaa punajuuria savustuspussissa. Savun maku oli sopivan mieto eli se ei jyrännyt punajuuren makua alleen.

Punajuuri ja chevre sopivat verrattoman hyvin yhteen, joten päätin savustettujen punajuurien kanssa tarjota chevrekastiketta. Ei voi muuta sanoa kuin nam! Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla.

Rakastan punajuurta ja blogista löytyykin seuraavat punajuurta sisältävät reseptit:

Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret

Paahdetut ja marinoidut punajuuret vuohenjuustolla

Punajuuri-vuohenjuustopaistos tillivinegretillä

Hunajaiset uunijuurekset

Mehevät Kasvispihvit

height=”1069″ width=”713″>

 

Savustetut Punajuuret ja Chevrekastike

Ainekset

5 kpl
punajuuria
1 kpl
kasvissavustuspussi
Chevrekastike
100 g
chevreä
200 g
ranskankermaa
1 tl
hunajaa
2 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuana
1 rkl
sitruunan mehua
0
suolaa ja mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä punajuuret suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Kuivaa punajuuret ja laita savustuspussiin. Savusta pussin ohjeen mukaan 20-30 minuuttia joko grillissä tai uunissa. Anna punajuurien jäähtyä savustuspussissa ainakin 30 minuuttia.

Vamista chervekastike poistamalla chevrestä valkoinen kuori. Murustele chevre kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää hunaja, sitruunamehu ja hienonnettu rosmariini, sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kulho kelmulla ja nosta chevrekastike jääkaappiin maustumaan.

Kuori ja viipaloi punajuuret. Tarjoa esimerkiksi alkupalana chevrekastikkeen kera.

Kommentit (1)
  1. Minulla on yksi savustuspussi jäljellä..,.pitäisköhän se käyttää punajuureen;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *