Savustetut Punajuuret ja Chevrekastike
height=”1061″ width=”708″>
Savustuspussi saatu blogin kautta Sinituote Oy:lta.
Kun sain savustuspusseja blogin kautta kokeiltaviksi päätin heti, että punajuurien savustusta on ehdottomasti koitettava. Syksyn saapuessa sain vihdoin ja viimein aikaiseksi. Kyllä muuten kannatti nähdä vaivaa ja keittämisen lisäksi savustaa punajuuria savustuspussissa. Savun maku oli sopivan mieto eli se ei jyrännyt punajuuren makua alleen.
Punajuuri ja chevre sopivat verrattoman hyvin yhteen, joten päätin savustettujen punajuurien kanssa tarjota chevrekastiketta. Ei voi muuta sanoa kuin nam! Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla.
Rakastan punajuurta ja blogista löytyykin seuraavat punajuurta sisältävät reseptit:
– Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret
– Paahdetut ja marinoidut punajuuret vuohenjuustolla
– Punajuuri-vuohenjuustopaistos tillivinegretillä
height=”1069″ width=”713″>
Savustetut Punajuuret ja Chevrekastike
Ainekset
- 5 kpl
- punajuuria
- 1 kpl
- kasvissavustuspussi
- Chevrekastike
- 100 g
- chevreä
- 200 g
- ranskankermaa
- 1 tl
- hunajaa
- 2 rkl
- tuoretta rosmariiniä hienonnettuana
- 1 rkl
- sitruunan mehua
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä punajuuret suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Kuivaa punajuuret ja laita savustuspussiin. Savusta pussin ohjeen mukaan 20-30 minuuttia joko grillissä tai uunissa. Anna punajuurien jäähtyä savustuspussissa ainakin 30 minuuttia.
Vamista chervekastike poistamalla chevrestä valkoinen kuori. Murustele chevre kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää hunaja, sitruunamehu ja hienonnettu rosmariini, sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kulho kelmulla ja nosta chevrekastike jääkaappiin maustumaan.
Kuori ja viipaloi punajuuret. Tarjoa esimerkiksi alkupalana chevrekastikkeen kera.
Minulla on yksi savustuspussi jäljellä..,.pitäisköhän se käyttää punajuureen;D