Savustettu revitty possu
Savustuspussi saatu blogin kautta Sinituote Oy:lta.
Revittyä possua tai nyhtöpossua on pakko valmistaa vähintään kerran kesässä, vaikka suurin hypetys on ajat sitten jo loppunut. Savustaminen tuo rutkasti lisää makua ylikypsään possuun ja on kaiken ylimääräisen vaivan arvoista. Kasslerin lyhytkin savustus tuo rutkasti makua. Savun maku tarttuu nimittäin rasvaiseen lihaan helpommin.
Kassleri maustettiin pitkän tuotekehittelyn tuloksena syntyneellä mausteseoksella. Kyseistä mausteseosta löytyy aina valmiina kaapista. Välillä mausteseokseen laitetaan myös valkosipulijauhetta ja sinappijauhetta. Revitystä possustä ylijäänyt mausteseos sekoitettiin tilkkaan öljyä ja hierottiin broilerin paistileikkeisiin ennen grillausta.
Revityn possun kera tarjottiin tällä kertaa coleslawta, viipaloituja säilöttyjä jalapenoja, marinoitua punasipulia ja perunaslaattia. Kokonaisuus oli onnistunut ja revityttä possulla täytetyt hot dogit hävisivät parempiin suihin hetkessä. Vielä on onneksi kesää jäljellä ja ehtii tehdä nyhtöpossua.
Kaikki ylikypsä liha on maistunut lapsille pienestä pitäen. Ylikypsää lihaa onkin tullut valmistettua monessa eri muodossa. Blogista löytyvät seraavat ohjeet:
Sherryssä ja kanttarelliliemessä ylikypsäksi haudutettu hirvenpaisti
Nyhtökaritsaa, valkosipuliperunoita ja hunajajuureksia
Revitty possu
Ainekset
- 800 g
- porsaan kassleria
- 3 dl
- keskiolutta
- 2 kpl
- sipuli
- 0
- Hickory Savustuspussi (sinituote)
- Mausteseos
- 2 rkl
- muscovadosokeria
- 1 kpl
- kuivattu ancho -chili
- 1 kpl
- kuivattu chipotle -chili
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 2 tl
- jauhettua jeeraa
- 2 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 2 tl
- kuivattua oreganoa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 2 tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Ota kassler huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Valmista ensin mausteseos. Hienonna kuivatut chilit morttelissa. Lisää mausteseoksen muut ainekset mortteliin ja sekoita tasaiseksi. Hiero mausteseosta reilusti kasslerin pintaan (noin 3/4 mausteseoksesta). Laita kassler savustuspussiin. Savusta kassleria grillissä savustuspussin ohjeen mukaan ensin 10 minuuttia kovalla lämmöllä ja sitten 20 minuuttia keskilämmöllä. Anna jäähtyä 15 min. Siirrä kassler pataan. Lisää pataan lohkotut sipulit ja olut. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Anna hautua uunissa 100 asteessa 8-10 tuntia. Tarkista välillä tarvitseeko lisätä nestettä. Nosta kassler padasta ja riivi kahdella haarukalla suikaleiksi. Keitä tarvittaessa lientä kasaan. Sekoita liemi lihasuikaleiden joukkoon. Tarjoa coleslawn, jalapeno viipaleiden, marinoidun punasipulin ja hot dog tai hampurilaissämpylöiden kera.