Savuinen Illallinen: Savustetut pihvit ja savustetut tomaatit vuohenjuustokastikkeella

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Sinituote 

style=”width: 699px;” width=”931″>

Savustus kuuluu olennaisena osana kesään. Päätin valmistaa miehelleni ja minulle savustus teeman ympärille illallisen. Savu menu piti sisällään savustetut Hereford Rib Eye pihvit, savustettuja miniluumutomaatteja, grillattua salaattia ja savustetulla valkosipulilla maustettua vuohenjuustokastiketta. Menu onnistui erinomaisesti ja maut sopivat todella hyvin yhteen. Savustettuja pihvejä en ollut koskaan valmistanut,  päätin kuitenkin rohkeasti kokeilla pihvien savustusta Savu.fi:n ohjeen mukaan:

”Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Pyörittele pihvit oliiviöljyssä.

Grillaa pinnat nopeasti grillissä ja nosta savustuspussiin.

Pane savutuspussi ritilälle mahdollisimman lähelle kuumuutta ja anna savustua 10 minuuttia. Laske kaasugrillissä lämpötilaa ja nosta hiiligrillissä ritilää pykälä ylös. Jatka savustusta vielä 5 minuuttia.

Nosta savustuspussi ritilältä. Anna pihvien vetäytyä pussissa vielä pari minuuttia.”

Pihvit onnistuivat ohjeiden mukaan hyvin ja olivat herkullisen makuisia. Pihvien lisäksi savustin kätevissä kasvissavustuspusseissa miniluumutomaatteja. Savustetut tomaatit olivat aivan mahtavan makuisia ja niitä olemmekin jo useaan otteeseen valmistaneet. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, savustuspusseilla savustaminen on kätevää ja helppoa. Savustuspussit sisältävät hyvät ohjeet pussien käyttöä varten. Savustaminen onnistuu grillin lisäksi hyvin myös uunissa.

style=”width: 705px;” width=”931″>

Viime kesänä kokeilin valkosipulien savustusta savustuspussissa ja ihastuin peruuttamattomasti. Savustettu valkosipuli maustoikin useita ruokia viime kesänä. Erityisen hyvin savustettu valkosipuli antaa makua ranskankerma-, kermaviili- tai jogurttipohjaisille kastikkeille. Suosittelen valmistamaan siis reilun erän kerralla, koska savustetut valkosipulit säilyvät hyvinä pitkään. Veimme savustettuja valkosipuleita jopa tuliaisiksi Juhannuksena mökin emännälle. Tällä kertaa savustin kätevissä kasvissavustuspusseissa valkosipuleita ja ne päätyivät maustamaan herkullista vuohenjuustokastiketta.

style=”width: 717px;” width=”931″>

Sinituotteen Savustuspussit on valmistetaan kokonaan Suomessa. Pussit ovat turvallisia käyttää ja ne sisältävät turvallisia luonnonmateriaaleja.

Käyttöohje: Aseta savustettava ruoka (esim. liha, kala, lintu, vihannekset) pussin sisälle, varmista, ettei ruoka ole liian kosteaa (voit pyyhkiä talouspaperiin ennen pussiin laittamista). Liiallinen kosteus ”sammuttaa” savustusefektin. Sulje pussin suu tiukasti, voit myös taittaa pussin kulmat. Aseta pussi kuumalle alustalle (esikuumennettu uunipelti, grilli ym) ja kypsennä ensimmäiset 10 minuuttia kuumassa lämpötilassa (uuni 250-280 astetta). Näin savustusefekti tapahtuu parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tämän jälkeen vähennä lämpöä ja kypsennä ruoka. Voit tarjoilla ruoan suoraan pussista leikkaamalla saksilla pussin päällisosan auki, näin et tee ylimääräistä tiskiä. Vinkki! Laittamalla sokeripalan pussiin sisälle, ruokaan saa kauniin värin.

Hyviä kesäisiä savustushetkiä!

Savustetut Tomaatit

Ainekset

250 g
miniluumutomaatteja
1 kpl
kasvissavustuspussi
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele miniluumutomaatit ja kuivaa hyvin. Avaa kasvissavustuspussi ja laita tomaatit pussiin. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan tuplataitteella ja taita vielä kulmat pussin päälle. Aseta savustuspussi kuumaan kaasugrilliin siten, että pussin alapuoli, jossa lukee ”this side down” tulee alaspäin. Savusta maksimilämmöllä 10 minuuttia ja sen jälkeen keskilämmöllä 20 minuuttia. Ota savustuspussi pois grillistä ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Avaa pussi leikkaamalla saksilla keskelta. Tarjoa savustetut tomaatit grillatun lihan lisukkeena esimerkiksi naudan pihvien kera.

Vuohenjuustokastike ja grillattu salaatti

Ainekset

Vuohenjuustokastike
200 g
ranskankermaa
100 g
chevreä
2 kpl
savustettua valkosipulin kynttä
0
sormisuolaa
0
mustapippuria myllystä
1 tl
hunajaa
Grillattu salaatti
2 kpl
sydän salaattia
0
suolaa ja mustapippuria
0
öljyä grillaamiseen
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista chevrestä kuori ja kuutioi juusto. Sekoita chevre ja ranskankerma tasaiseksi kastikkeeksi, tarvittaessa soseuta sauvasekoittimella. Kuori savustetut valkosipulin kynnet ja laita kynnet sekä sormisuola mortteliin. Hiero tahnaksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta kastike mustapippurilla ja hunajalla, sekoita hyvin. Peitä kastikekulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan puoleksitunniksi.

Poista salaattikeristä huonot ulommiset lehdet. Puolita salaattikerät ja poista tarvittaessa hiukan kantaa. Huuhtele salaatit vedellä ja kuivaa hyvin. Ripottele salaattikerien puolikkaille öljyä. Grillaa grillissä muutama minuutti molemmilta puolilta tai kunnes salaattit ovat saaneet hiukan väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa vuohenjuustokastike ja grillattu salaatti grillattujen liharuokien lisukkeena esim. naudan pihvien.

Savustetut Valkosipulit

Ainekset

2 kpl
kasvissavustuspusseja
10 kpl
kokonaista valkosipulia
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista valkosipuleista varovaisesti päälimmäiset kuoret, valkosipulien tulisi pysyä kokonaisina. Savun maku tarttuu valkosipuleihin paremmin, kun kuorta hiukan poistaa. Avaa savustuspussit ja laita 5 valkosipulia yhteen pussiin. Laita valkosipulit ihan pussin perälle. Sulje pussit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussit grilliin niin, että suoraan valkosipuleiden alla ei ole lämpöä. Kaasu grillissä laita pussit niin, että vain pussin tyhjäosa on kaasupolttimen päällä. Hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen reunaan ja laita pussien tyhjä osa hiilien päälle. Anna pussien olla grillissä n.40 minuuttia. Älä avaa pussia vaan anna valkosipulien jäähtyä rauhassa pusseissa n. tunti.
 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *