Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ruusunmarjarahka makumuisto lapsuudesta

height=”1022″ width=”681″>

Ruusunmarjarahkaa tarjottiin usein lapsuuden perheessäni jälkiruoaksi. Päätin jakaa tämän makumuiston omille lapsilleni. Lapsuudessani ruusunmarjarahka valmistettiin rahkasta ja kermavaahdosta. Mökillä teimme lasten kanssa terveellisemmän version ruusunmarjarahkasta käyttämällä pelkästään valion pehmeää maitorahkaa. Rahkan lisäksi jälkiruokaan tuli pakkasmarjan ruusunmarjasosetta, pakaste vadelmia ja sokeria. Yksinkertaista, mutta niin hyvää. Ruusunmarjarahka maistuu välipalana tai jälkiruokana. Pakkasmarjan marjasoseet ovat todella käteviä mökillä. Ruusunmarjasose ei valitettavasti ole kotimaista, kuten muut marjasoseet. Ruusunmarjasose on pastöroitu, joten sitä on turvallista käyttää kuumentamattomana. Herkullista ja aurinkoista sunnuntaita!

Ruusunmarjarahka – lapsuuden lempeä makumuisto

Ainekset

200 g
ruusunmarja sose (pakkasmarja)
200 g
pakaste vadelmia (suomalaisia)
500 g
Valio pehmeä maitorahka
2 rkl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata ruusunmarjasose ja pakaste vadelmat. Laita rahka ja ruusunmarjasose kulhoon. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää vadelmat varovasti sekoittaen rahkan joukkoon. Säästä muutama vadelma annosten koristeluun. Peitä kulho kelmulla ja nosta ruusunmarjarahka jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi. Laita ruusunmarjarahka tarjoilukulhoihin ja koristele vadelmillaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *