Retiisi-kaalisalaatti
Järjestimme elokuussa pihajuhlat ja herkuttelimme sukulaisten kanssa saslik-vartailla ja georgialaisella juustosalaatilla. Lapset halusivat lisäkkeeksi kaalisalaattia. Olemme koko kesän herkutelleet höskytetyllä kurkku-kaalisalaatilla, mutta kaipasin jo vaihtelua.
Kesäkaalin lisäksi kotoa löytyi myös nippu retiisejä ja kasvimaalta löytyi runsaasti avomaakurkkuja. Päädyin leikkaamaan avomaakurkut ja retiisit julienne suikaleiksi. Retiisi-kaalisalaatin viimeistelin majoneesipohjaisella salaatinkastikkeella. Kaali ja tilli sopivat erinomaisesti yhteen, joten salaatinkastikkeeseen lisäsin runsaasti tuoretta tilliä.
Retiisi-kaalisalaatti sopi erinomaisesti saslik-vartaiden kanssa tarjottavaksi. Retiisi-kaalisalaatti oli erityisesti kuopuoksen mieleen, joka santsasi salaattia peräti kolme kertaa.
Ainekset
- 500 g
- kesäkaalia
- 1 kpl
- nippu retiisejä
- 3 kpl
- avomaakurkkuja
- 2 kpl
- (kesä)punasipulia
- Salaatinkastike
- 1 dl
- majoneesia
- 1 dl
- kermaviiliä
- 1 dl
- tuoretta tilliä hienonnettua
- 2 rkl
- valkoviinietikkaa
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Leikkaa kaali ja punasipulit ohuiksi suikaleiksi.
Viipaloi avomaakurkut pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa avomaakurkkuviipaleet leveyssuunnassa ohuiksi julienne suikaleiksi.
Viipaloi retiisit ja leikkaa ohuiksi julienne suikaleiksi.
Sekoita kasvikse hyvin keskenään.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.
Sekoita kastike kaalisalaatin joukkoon ja annan maustua jääkaapissa vähintään 30min ennen tarjoilua.