Raclet-uuniperunat
Talvi lähestyy ja tänä viikonloppuna olin havaitsevinani jo muutaman valkoisenhiutaleen. Raclet kuuluu ehdottomasti talven herkuttelu ruokiin. Ihan vielä emme raclet kautta avanneet vaikka kaupasta tarttuikin heräteostoksena paketti raclet-juustoa.
Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla niinsanottuja kahteen kertaan paistettuja perunoita (twice baked potatoes). Uuniperunat siis kypsennetään ensin uunissa, jonka jälkeen perunat halkaistaan ja sisusta kaavitaan lusikalla pois. Perunankuoret täytetään yleensä täytteellä, jossa on perunaa, pekonia, kermaa, juustoa ja yrttejä.
Lihattonta lokakuuta on vielä jäljellä, joten pekonin sijaan täytteeseen käytin aurinkokuivattuja tomaatteja. Tarjoilin täytetyt perunanpuolikkaat raikkaan versosalaatin kera. Ihan täydellinen viikonlopun päivällinen, joka tietysti tarjoiltiin punaviinilasillisen kera.
Raclet-uuniperunat
Ainekset
- 3 kpl
- rosamunda perunoita (keskikokoisia)
- ½ dl
- kermaa
- ½ dl
- ranskankermaa
- 6 kpl
- aurinkokuivattua tomaattia
- 2 kpl
- kevätsipulia silputtuna
- 1 rkl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- 125 g
- raclet juusto viipaleita
- Tarjoiluun
- 1 kpl
- mimis versoseosta
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pese rosamunda perunat hyvin ja pistele muutaman kerran haarukalla. Nosta perunat uunivuokaan ja paista kypsiksi 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.
Anna perunoiden jäähtyä hetki. Puolita rosamunda perunat pituussuunnassa ja anna jäähtyä vielä hetki.
Koverra lusikalla varovaisesti perunoiden sisusta kulhoon. Varo rikkomasta perunankuoria. Lisää kulhoon kerma, ranskankerma, kevätsipuli, hienonnetut yrtit ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita täyte tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Lusikoi täyte takaisin perunankuoriin ja viimeistele laittamalla raclet-juustoviipale täytetyn perunan pinnalle. Laita täytetyt perunanpuolikkaat takaisin uuniin 200 asteeseen noin 15-20 minuutiksi tai kunnes raclet-juusto on kullankeltainen pinnalta.
Tarjoa täytetyt perunanpuolikkaat mimis saalaattiversojen kera.