Punajuuri-jauhelihavuoka
Joulua varten tuli varattua liikaa punajuuria ja puuroriisiä jäi myös hiukan pussinpohjalle. Päätin käyttää joulusta jääneet jämät arikiruoan valmistukseen. Siitä lähti idea tähän herkulliseen punajuuri-jauhelihavuokaan.
Raastoin punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoitin punajuuriraasteen joukkoon mm. keitettyä puuroriisiä, paistettua jauhelihaa, ruokakermaa ja lihalientä. Punajuuri-jauhelihavuoan viimeistelin fetamurulla.
Tätä herkullista ja mehevää punajuuri-jauhelihavuokaa tulee varmasti valmistettua toistekkin. Punajuuri-jauhelihavuoka osoittautui nimittäin herkulliseksi hävikkiruoaksi, jota varten voisi ihan tarkoituksellakin varata ainekset kaupasta.
Punajuuri-jauhelihavuoka
Ainekset (6 annosta)
- 800 g
- punajuuria
- 2 kpl
- sipulia kuutioituna
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 400 g
- naudan jauhelihaa
- 4 dl
- ruokakermaa
- 3 dl
- lihalientä
- 2 tl
- kuivattua timjamia
- ½ tl
- mustapippuria myllystä
- ½ tl
- suolaa
- 200 g
- fetajuustoa murustettuna
- 1 dl
- puuroriisiä
- 5 dl
- vettä
- 1 rkl
- voita vuoan voiteluun
Tee näin:
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä puuroriisiä vedessä 10 minuuttia ja valuta hyvin.
Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi.
Paista jauheliha kypsäksi paistinpannulla. Mausta jauheliha timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.
Lisää kuutioitu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan.
Sekoita jauhelihaseos, keitetty riisi ja raastetut punajuuret hyvin keskenään.
Voitele uunivuoka ja lisää jauheliha-punajuuriseos vuokaan. Kaada vuokaa ruokakerma ja lihaliemi.
Lisää murennettu feta punajuuri-jauhelihavuoan pinnalle. Peitä vuoka foliolla.
Paista punajuuri-jauhelihavuokaa uunissa 200 asteessa (kiertoilmauunissa 180) 40 minuuttia.
Poista punajuuri-jauhelihavuoasta folio ja paista vielä 20 minuuttia.
Anna punajuuri-jauhelihavuoan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.