Punajuuri-couscous

Herkullinen ja ihanan värikäs punajuuri-couscous katkaisee turhankin pitkäksi venähtäneen tauon blogipostauksissa. Elämä remontin keskellä ja Järvenpääntilan pyörittäminen päivätyön ohella tuntuu haukkaavan ison osan vapaa-ajasta. Lisääntynyt valon määrä tekee onneksi ihmeitä ja toivottavasti aikaa sekä energiaa riittää jatkossa enemmän blogin päivittämiseen.

Syksyllä pellolta nostetut punajuuret ovat säilyneet erinomaisesti maakellarissa ja olemme siitä asti olleet omavaraisia punajuurien osalta. Hyväksi havaittuja ja blogissakin julkaistuja punajuurireseptejä on tullut tehtyä usein ja nyt halusin kokeilla jotain uutta. Ihanan värinen punajuuri-couscous on ollut to cook listallani jo toivottoman pitkään ja viime viikonloppuna sain vihdoin aikaiseksi.

Punajuuri-couscous maistui erinomaisesti grilliruoan lisukkeena koko perheelle ja lasten santsauksesta huolimatta sitä riitti myös seuraavalle päivälle. Punajuuri-couscous sopii varmasti hyvin pääsiäispöytään vaikka grillatun lampaan ulkofileen kanssa tarjottavaksi.

Kaikki blogin herkulliset pääsiäisreseptit löydät muuten tämän linkin takaa.

Punajuuri-couscous

Ainekset (8 annosta)

4 kpl
punajuuria
4 dl
couscousia
½ tl
suolaa
1 kpl
sitruuna
½ dl
oliiviöljyä
1 ruukku
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 kpl
iso punasipuli kuutioituna
200 g
fetaa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä.

Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi.

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita couscous ja punajuuriraaste kulhossa.

Lisää joukkoon sitruunanmehu, oliiviöljy ja suola.

Sekoita joukkoon hienonnettu tilli ja punasipuli.

Laita halutessasi osa tillistä syrjään viimeistelyä varten.

Murustele feta punajuuri-couscousin pinnalle.

Viimeistele halutessasi hienonnetulla tillillä ja sitruunalohkoilla.

Tarjoile punajuuricouscous esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *