Porsaan sisäfilettä rakuuna-sinappikastikkeessa
Lasten lempiruokiin kuuluu broileri rakuuna-sinappikastikkeessa, kastikeen rippeet kaavitaan aina tarkkaan lautaselta. Vaihtelun vuoksi päätin kokeilla miltä porsaan sisäfilee maistuisi lasten suosikkikastikkeen kanssa. Leikkasin porsaan sisäfileen muutaman sentin paksuisiksi siivuiksi ja paistoin pannulla molemmilta puolilta. Valmistin helpon rakuuna-sinappikastikeen ja haudutin porsaan sisäfilee viipaleet kypsäksi. Lasten lempikastike toimi erinomaisesti myös porsaan sisäfileen kanssa. Rakuuna sopii erinomaisesti maustamaan myös possua, vaikka yleensä rakuunalla tulee maustettua broileria. Rakuunan hain vielä takapihalta kasvilavalta, tänä viikonloppuna täytyy kerätä viimeiset yrtit talteen koska viime yönä taisi mennä jo pakkasen puolelle.
Porsaan sisäfilettä rakuuna-sinappikastikkeessa
Ainekset (5 annosta)
- 800 g
- porsaan sisäfilettä
- 2 rkl
- öljyä paistamiseen
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Rakuuna-sinappikastike
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 dl
- kanalientä
- 2 dl
- ruokakermaa
- 2 rkl
- dijonsinappia
- 3 rkl
- tuoretta rakuunaa hienonnettuna
Tee näin:
Leikkaa porsaan sisäfilee 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista porsaan sisäfileviipaleita molemmilta puolilta niin, että saavat väriä. Nosta syrjään odottamaan.
Valmista seuraavaksi kastike samalla pannulla. Kuullota sipulikuutioita muutaman minutin ajan. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
Lisää pannulle kanaliemi ja ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta kastike dijonsinapilla ja tuoreella hienonnetulla rakuunalla.
Lisää rakuuna-sinappikastikkeeseen porsaan sisäfileeviipaleet ja hauduta kypsiksi (noin 10-15 minuuttia).
Oli muuten hyvää!
Kiva kuulla, että maistui :). Kannattaa kokeilla samaa kastiketta myös broilerin kanssa.