Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Perheen hemmottelu Brunssi

Muutama viikonloppu sitten lapset olivat juuri palanneet syysloman vietosta mummilasta ja päätin hemmotella perhettäni brunsilla. Ruoanlaitto on ainakin itselleni yksi tapa osoittaa rakkautta ja välittämistä läheisilleni. Parasta ruoanlaitossa on se hetki, kun koko perhe, suku tai ystävät istuu yhteiseen pöytään ja nauttii ruoasta ja seurasta.Vaikka välillä ruuhkavuosia viettäessä väsyttää armottomasti jaksaa lapsen pyynnöstä nousta sohvalta leipomaan tai antaa väsyneen miehen nukkua viikonloppu aamuna pitkään ja yllättää valmiilla aamiaispöydällä. Nanna kaikki äitini reseptit -blogista keksi jo jokin aikaa sitten aivan mahtavan termin ruualla rakasta, kuvaa täydellisesti omia ajatuksiani.

height=”751″ width=”500″>

Hemmottelubrunssia varten valmistin helpon ja todella herkullisen tomaattifrittatan. Tomaattifrittataan tuli munien lisäksi kirsikkaluumutomaatteja mozzarellaa raastetta, raastettua parmesaania ja tuoreita yrttejä hienonnettuina. Kaikki ainekset uuniin ja puolen tunnin kuluttua herkullinen uunimunakas oli valmis.

height=”749″ width=”500″>

Frittatan lisäksi paistoin ison pinon vohveleita maku.fi.stä löytyneen ohjeen mukaan. Vohvelit ovat yllättäen lasten suosiossa ja ne katosivatkin kaikki hetkessä. Vohveleiden kera tarjosin vadelmia, turkkilaista jogurttia ja tyrnihilloa. Yhdistelmä toimi erinomaisesti.

height=”751″ width=”500″>

Syksyn ja flunssakauden alkaessa aloitamme aamut aina mehulasillisella. Lasin pohjalle tilkka tyrnitäysmehua ja päälle appelsiinimehua. Toivotaan, että c -vitamiini pommi pitää pahimmat pöpöt loitolla.Tyrni tuotteet saimme vanhemmiltani, jotka hankkivat mehut sekä hillot Tihnolan tilalta mökkikunnasta Urajärveltä. Tihnolan tilan tyrnituotteita on myynnissä ainakin Heinolan Heilassa.

Tomaattifrittata

Ainekset

200 g
luumukirsikkatomaatteja
7 kpl
kananmunaa
½ dl
kermaa
175 g
mozzarella raastetta
1½ dl
parmesaania raastettuna
0
suolaa ja mustapippuria
½ dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilika, lehtipersilija, ruohosipuli)
0
voita vuoan voiteluun
Muut ainesosat

Tee näin:

Voitele uunivuoka. Puolita luumukirsikkatomaatit ja aseta uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele vuokaan juustoraasteet ja hienonnetut yrtit. Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos tasaisesti uunivuokaan. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa noin 30min tai kunnes frittatan pinta on saanut tarpeeksi väriä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *