Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Pelmeni-sipulikeitto

Tämä viikko tuli vietettyä sängyn pohjalla flunssaa potien. Koko viikon minun teki mieli sipulikeittoa, mutta olin liian sairas jaksaakseni sipulikeittoa valmistaa. Nyt viikonloppuna kuume on vihdoin ja viimein poissa ja olen jo hiukan jaksanut keittiössä puuhailla.

Päätin heti valmistaa koko viikon himoitsemaani sipulikeittoa. Lisään aina sipulikeittoon kuivaa sherryä, mielestäni kuivasta sherrystä tulee aivan ihana vivahde sipulikeittoon. Kuivan sherryn voit reseptissä korvata tarvittaessa kuivalla valkoviinilla.

Ruoka on maistunut huonosti tällä viikolla kuumeen kourissa kätvistellessä. Nyt kun olo alkaa vihdoin ja viimein helpottaa on nälkäkin sen mukainen. Parasta pikaruokaa ovat mielestäni pelmenit, joita löytyy yleensä aina talvella meidän pakkasesta. Usein kuumennan vain lihalientä ja keitän pelmenit siinä kypsiksi. Aikaa tähän parhaaseen pikaruokaan ei tuhraannu 15 minuuttia kauempaa.

Päätin nälissäni lisätä pussillisen pelmeneitä sipulikeittoon, jotta keitto olisi ruokaisampi. Lopputulos oli aivan mahtava. Herkullien pelmeni-sipulikeiton viimeistelin nokareella smetanaa.

Pelmeni-sipulikeitto

Ainekset
( 4 Annosta )

4 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
1 tl
sokeria
½ dl
kuivaa sherryä
1,2 l
vahvaa lihalientä
1 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ kpl
tuoretta timjamia ruukussa
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
400 g
härkä pelmeneitä (pakaste)
1 dl
smetanaa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuori ja viipaloi sipulit sekä valkosipulin kynnet.

Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit.

Hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja hauduta vielä hetki.

Sipulien tulisi olla nyt kullanruskeita. Lisää kattilaan sherry ja annan kiehahtaa.

Kiinnitä timjaminoksat paistinarulla nipuksi, jonka saa lopuksi helposti poistettua keitosta.

Lisää kattilaan lihaliemi, rosmariini ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 min.

Lisää jäiset pelmenit sipulikeittoon ja keitä vielä pakkauksen ohjeen mukainen aika n. 8min.

Tarjoile pelmeni-sipulikeitto smetanan kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *