Parsa-tomaattisalaatti
Marinoitu parsa sopii erinomaisesti salaatteihin. Uunissa kuivatut miniluumutomaatit ovat kuin karkkia ja sopivat parsan kanssa yhteen todella hyvin. Parsa-tomaattisalaattiin tuli siis uunissa kuivattuja miniluumutomaatteja, parmesaania, villirucolaa, basilikaa, punasipulia ja pinjansiemeniä.
Tarjoilin parsa-tomaattisalaattia grillatun lihan lisukkeena ja salaatti maistui koko perheelle erinomaisesti. Tämä parsa-tomaattisalaatti jää taatusti perheemme luottoreseptiksi, jota tulemme valmistamaan useita kertoja.
Parsa-tomaattisalaatti
Ainekset (4 annosta)
- ½ annosta
- marinoitua vihreää parsaa
- 200 g
- miniluumutomaatteja
- ½ dl
- tuoretta basilikaa ohuiksi nauhoiksi leikattuna
- ½ kpl
- punasipuli renkaiksi leikattuna
- 1½ kpl
- villirucolaa ruukussa
- 2 rkl
- pinjansiemeniä
- 1 dl
- parmesaania ohuiksi lastuiksi leikattuna
Tee näin:
Valmista ½ annos marinotua parsaa salaattia varten, resepti löytyy linkistä.
Puolita miniluumutomaatit ja asettele leivinpaperilla peitetylle pellille.
Kuivata miniluumutomaatteja kierotilmauunissa 130 asteessa kolmen tunnin ajan.
Asettele villirucolat ja basilika tarjoiluvadille. Viipaloi punasipuli ja lisää salaattiin.
Lisää salaattiin parmesan lastut, marinoitu parsa ja kuivatut miniluumutomaatit.
Paahda pinajansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat väriä ja lisää salaattiin.
Viimeistele parsa-tomaattisalaatti parsojen marinointiliemellä.
Tarjoile parsa-tomaattisalaatti heti.