Parmesanpaneroitu broileri
height=”751″ width=”500″>
Panerointia ei tule usein harrastettua, tosin viime viikonloppuna halusin kokeilla sitä pitkästä aikaa. En erityisemmin pidä pelkästä korppujauholeivityksestä, joten päätin maustaa panerointiseosta reippaasti. Korppujauhojen lisäksi panerointiseokseen tuli siis parmesaania, lehtipersilijaa, valkosipulia ja raastettua sitruunankuorta. Lopputulos oli todella maukas suorastaan mahtava vaikka itse niin sanonkin, tätä täytyy tehdä ehdottomasti uudestaan. Panerointiseoksen maustaminen tuo todella paljon makua annokseen, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Pollo alla Milanese klassikkoreseptin innoittamana parmesanpaneroidut broilerinfileet tarjoilin tagliatelle -pastan ja itse keitetyn tomaattikastikkeen kera. Annos viimeisteltiin tietenkin raastetulla parmesaanilla. Kylmänä talvipäivänä lohturuokaa parhaimmillaan!
Parmesankana
Ainekset
- 600 g
- maustamattomia broilerin ohutfileitä (naapurin maalaiskananpojan)
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl
- parmesaania raastettuna
- 2 dl
- korppujauhoja
- 2 rkl
- tuoretta silolehtipersilijaa hienonnettuna
- 1 kpl
- sitruunan kuori raastettuna (luomu)
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 kpl
- kananmuna
- Tarjoiluun
- 0
- tagliatelle tuorepastaa
- 0
- tomaattikastiketta
- 0
- parmesaania raastettuna
- 0
- sitruuna viipaleita
- Muut ainesosat
Tee näin:
Ota broilerin ohutfileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta broilerin ohutfileet suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä fileet vehnäjauhoissa.
Sekoita korppujauhot, raastettuparmesaani, hienonnettu persilija, hienonnettu valkosipuli ja raastettu sitruunankuori hyvin keskenään.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kasta fileet kauttaaltaan kananmunaan. Pyöräytä fileet korppujauhoseoksessa.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Ruskista fileet molemmilta puolilta kullanruskeiksi ja kypsiksi. Jos käytät paksuja rintafileitä nosta fileet vielä 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
Tarjoile parmesanpaneroidut broilerinfileet keitetyn tagliatellepastan, itse tehdyn tomaattikastikkeen ja raastetun parmesaanin kera.
Se paras tomaattikastike
Ainekset
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- 2 rkl
- oliiviöljyä paistamiseen
- 800 g
- tomaattimurskaa
- 2 rkl
- tomaattipyrettä
- 2 dl
- vettä
- 1 kpl
- pieni kuivattu chili
- 1 tl
- sokeria
- ½ dl
- punaviiniä
- 0
- 5 oksaa tuoretta timjamia
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 3 rkl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää kuutioitu sipuli ja paista sipulia noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää punaviini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi. Mausta tomaattikastike chilillä, sokerilla, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Anna tomaattikastikkeen porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Poista timjamin oksat. Lisää hienonnetut yrtit ja tarkista tomaattikastikkeen maku. Lisää mausteita tarvittaessa.