Parmesan-Lohkoperunat
Kasvimaalla rehottaa iso puska salviaa. Salvia ja muut yrtit lehtokotilot ovat onneksi jättäneet rauhaan ja olemme saaneet nauttia runsaasta sadosta. Tällä kertaa käytin salviaa lohkoperunoiden maustamiseen. Olin jo laittamassa lohkoperunoita uuniin kun sain idean lisätä raastettua parmesaania perunalohkojen pinnalle.
Jääkaapista löytyi sopivasti parmesaanin kanta, josta riitti juuri sopivasti perunoille. Parmesaania tosin löytyy meiltä aina, koko perhe pitää hyvin siitä huolen ettei parmesaani pääse koskaan meiltä loppumaan. Täytyy sanoa, että parmesaanin lisääminen lohkoperunoiden pintaan oli paras idea vähään aikaan. Lohkoperunoista tuli tavattoman herkullisia ja ihan täydellisiä, kun niiden kanssa oli tarjolla valkosipulimajoneesi.
Parmesan-Lohkoperunat
Ainekset
- 800 g
- rosamunda perunoita
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 3/4 dl
- tuoretta salviaa hienonnettuna
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- sormisuolaa
- 1 dl
- parmesaania raastettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pese rosamunda perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna tuoreet salvian lehdet. Sekoita perunalohkot, oliiviöljy, hienonnettu salvi, sormisuola ja mustapippuri hyvin keskenään.
Levitä perunalohkot leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle raastettu parmesan. Paahda lohkoperunoita uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes perunalohkot ovat kypsia ja kullanruskeita.
Tarjoile parmesan-lohkoperunat esimerkiksi valkosipulimajoneesin kera.