Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Pannulla paistettu parsa

Parsaa ja vielä kerran parsaa. Täytyy tunnustaa, että vihreää parsaa kuluu viikonlopussa aina muutama nippu. Hieman harkitsin parsan taimien ostamistakin puutarhaliikkeestä.

Suositusta uunissa paahdettu parsa reseptistä tein taas uuden version ja uunissa paahtamisen sijaan paistoin parsat pannulla. Helppo ja herkullinen oli tämäkin versio.

Kaikki blogin parsareseptit löytyvät linkistä. Nautitaan parsasta niin kauan kuin sesonkia riittää!

Pannulla paistettu parsa

Ainekset

500 g
vihreää parsaa (yksi nippu)
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
sormisuolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta.

Kuumenna pannulla rypsiöljy ja voi. Lisää parsat pannuun ja paista parsoja välillä käännellen 8-10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen.

Nosta parsat tarjoiluvadille. Pirskota sitruunamehu parsojen pinnalle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoile heti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *