Hölskytetty fenkoli-kurkkusalaatti
Lapset rakastavat hölskykurkkuja ja myös me perheen aikuiset. Talvella hölskykurkut tehdään kasvihuonekurkusta ja kesällä tietenkin avomaakurkusta. Avomaakurkun taimet kasvilavalla eivät vielä hetkeen tuota satoa, joten hölskykurkut valmitetaan vielä hetken kasvihuonekurkusta.
Pääsiäisestä jäi vihanneslaatikkoon pyörimään muutama fenkoli. Päätin kokeilla fenkolin hölskyttämistä kurkun kanssa. Lapset rakastuivat hölskytettyyn fenkoli-kurkkusalaattiin ja sitä onkin tehty useaan otteeseen keväällä. Fenkoli-kurkkusalaatti maistuu lapsista kuulemma karkilta, kuka nyt ei haluaisi karkilta maistuvaa salaattia syödä! Nyt sain tämän helpon ja herkullisen fenkoli-kurkkusalaattin reseptin kirjattua myös blogiin.
Kuvauksissa käytetyn ihanan lautasen sain työkaverilta kuvaslaineen. Ruokabloggaajan pelastus on keramiikkaa harrastava ystävä!
Hölskytetty fenkoli-kurkkusalaatti
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- kurkkua
- 1 kpl
- fenkoli
- 3/4 dl
- tilliä hienonnettuna
- 2 rkl
- väkiviinaetikkaa
- 1 rkl
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
Tee näin:
Viipaloi kurkku ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla. Säästä fonkolin tilli.
Hienonna tilli sekä fenkolin tilli.
Lisää kaikki fenkoli-kurkkusalaatin ainekset astiaan, jossa on tiivis kansi.
Sulje kansi ja hölskytä astiaa niin, että salaatin ainekset sekoittuvat.
Anna fenkoli-kurkkusalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min.
Hölskytä vielä kerran ennen tarjoilua.