Pinkki väriläiskä lautasella: Puolukka-coleslaw
Viime syksynä puolukkaa oli metsät täynnä ja pakkasessa puolukkaa on vielä runsaasti jäljellä. Päätin kokeilla puolukan käyttöä salaatinkastikkeessa. Puolukka ja kaali sopivat mielestäni myös hyvin yhteen. Päädyin siis valmistamaan puolukka-coleslawta.
Puolukka-coleslawsta tuli ihanan pirteän pinkkiä. Oikea väriläiskä lautasella! Puolukka-coleslaw oli ihanan raikasta ja sopi hyvin tarjottavaksi kermaisen savuporokiusauksen kanssa. Kiusauksen resepti tulossa muuten pian blogiin. Jos haluat keventää puolukka-coleslawta niin käytä smetanan sijaan kermaviiliä.
Blogista löytyy myös seuraavat closlaw reseptit: Tzatziki-coleslaw ja aasialainen coleslaw.
Puolukka-coleslaw
Ainekset (6 annosta)
- 600 g
- keräkaalia
- 3 kpl
- porkkanoita
- 1 kpl
- punasipuli
- Puolukkakastike
- 2 dl
- puolukoita
- 1 tl
- sormisuolaa
- 1 dl
- majoneesia
- 1 dl
- smetanaa
- 1 rkl
- dijonsinappia
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Viimeistelyyn
- ½ dl
- puolukoita
Tee näin:
Poista kaalista kanta. Leikkaa kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
Kuori punasipuli. Puolita punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita kaali, porkkanat ja punasipuli hyvin keskenään kulhossa.
Valmista puolukkakastike. Laita puolukat ja sormisuola kulhoon.
Survo suolikat perunanuijalla karkeaksi soseeksi.
Sekoita joukkoon majoneesi, smetana ja dijonsinappi. Mausta puolukkakastike mustapippurilla.
Sekoita puolukkakastike coleslawn joukkoon ja nosta puolukka-coleslaw jääkaappiin maustumaan vähintään 30 min.