Pääsiäisillallinen: Lammasvartaat ja grillattuja kasviksia

height=”750″ width=”500″>

 

Palataan vielä hetkeksi pääsiäiseen. Ensimmäisenä pääsiäispäivänä herkuttelimme grillatuilla lammasvartailla, jotka oli marinoitu harissa- marinadissa. Harissa on tunisialainen chilitahna, jota löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista valmiina purkista tai voit valmistaa sen myös itse maku.fi -ohjeen mukaan. Harissa sopii erinomaisesti maustamaan karitsaa tai lammasta. Aikaisemmin on blogissa tehty harissa- marinadi broilerille.

Herkullisten varteiden lisäksi grillasimme suippopaprikoita kokonaisina, kesäkurpitsa viipaleita, munakoiso kiekkoja, sitruunan puolikkaita ja halloumi viipaleita. Karvikset ja juusto sudittiin ennen grillausta kevyesti öljyllä. Grillauksen jälkeen kasvisten ja juuston päälle puristettiin grillatuista sitruunan puolikkaista mehut, ripoteltiin hiukan oliiviöljyä sekä maustettiin suolalla ja pippurilla. Ihan taivaallisen hyvää!

Lisukkeenä oli tarjolla myös bulguria, jonka joukkoon oli sekoitettu hienonnettua minttua ja silolehtipersilijaa. Annoksen viimeisteli vielä itse tehty tzatziki. Illallinen oli todella onnistunut ja ihanan kesäinen. Näitä herkkuja nimittäin valmistaisi ja nauttisi mielellään myös helteillä.

height=”750″ width=”500″>

height=”749″ width=”500″>

height=”749″ width=”500″>

 

 

Grillatut lammasvartaat harissamarinadilla

Ainekset

1,2 kg
karitsan luuton paisti
Marinadi
2 rkl
harissa- chilitahnaa
1 kpl
sitruuna mehua (luomu)
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna (luomu)
½ dl
oliiviöljyä
4 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
2 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
savustettua paprikajauhetta
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista karitsan paistista kaikki ylimääräinen rasva. Kuutioi karitsan paisti sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Lisää marinadi kuutioidun karitsan paistin joukkoon pakastepussiin ja hiero marinadi lihoihin. Anna karitsan maustua jääkääpissä vähintään yön yli, mieluiten kaksi päivää.

Valuta karitsanpaisti kuutioista ylimääräinen marinadi pois. Laita lihat vartaisiin. Grillaa karitsavartaita grillissä joka reunalta, kunnes kypsyysaste on sopiva. Tarjoile esimerkiksi grillattujen kasvisten, bulgurin ja tzatzikin kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *