Pääsiäisillallinen italialaisittain
Italia on ehdottomasti yksi lempi matkakohteista ja rakastan italialaista ruokaa. Koostin tähän postaukseen pääsiäisillallisen menun italiaan viittaavilla resepteillä.
Pääsiäisillallinen italialaisittain:
Karitsan paahtopaisti ja Salsa Verde
Illallinen aloitetaan pääsiäiseen sopivalla caesarsalaatilla. Pääsiäisen caesarsalaattiin tulee kuusi ja puoli minuuttia keitettyjä kananmunia, joiden keltuaiset ovat juuri sopivan valuvia. Retiisit tuovat tähän salaattiin raikkautta ja rapeutta. Pääsiäisen caesarsalaatin viimeistelee herkulliseksi tilli-caesarkastike.
Pääruokana italialaisella pääsiäisillallisella tarjotaan karitsan paahtopaistia ohueksi viipaloituna ja salsa verde kastiketta. Raikas salsa verde sopii erinomaisesti rasvaisen karitsan pariksi ja vihreä kastike tuo myös ihanasti väriä lautaselle. Pääruoan lisukkeena on taivaallista italialaista munakoisopaistosta, joka sopii erittäin hyvin karitsan kanssa tarjottavaksi.
Italialaisen pääsiäisillallisen päättää sitrusmisu. Sitrusmisu on sitruksinen versio perinteisestä tiramisusta. Sitrusmisuun tuo raikkautta sitruunat ja veriappelsiinit. Veriappelsiinien sesonki alkaa olla loppussa, joten aivan hyvin voi käyttää myös appelsiineja.