Pääsiäisen alkupalat: täytetyt munanpuolikkat avokado-wasabitäytteellä
height=”751″ width=”500″>
Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia, joten nappaa tästä helppo ja herkullinen alkupalaresepti pääsiäispöytään.
Tänä viikonloppuna kokeilin tehdä täytettyjä munanpuolikkaita pääsiäistä silmällä pitäen. Amerikassa nämä herkulliset alkupalat tunnetaan nimellä devilled eggs ja googlettamalla löytyy variaatioita loputtomasti. Halusin täytteestä vihreää, joten päädyin kokeilemaan avokadon ja wasabin yhdistelmää. Täytetyt munanpuolikkaat yllättivät positiivisesti ja wasabin ansiosta täytteessä oli sopivasti potkua. Lasten mielestä täyte oli liian ”sinappista”, mutta alkupalat maistuivat aikuisille paremmin kuin hyvin. Täytetyt munanpuolikkaat sopivat myös hyvin brunssitarjottavaksi.
Ensi viikolla luvassa lisää ideoita pääsiäiseen!
height=”751″ width=”500″>
Täytetyt munanpuolikkaat avokado-wasabitäytteellä
Ainekset
- 6 kpl
- kananmunaa (luomu)
- 1 kpl
- pieni avokado
- 1 tl
- limen mehua
- 1-2 tl
- wasabitahnaa
- ½ dl
- majoneesia (esim. hellmans)
- Koristeluun
- 0
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä kananmunia 8 minuuttia ja anna jäähtyä hetki. Kuori kananmunat ja leikkaa munat pitkittäin puoliksi. Irroita keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja kuutioi avokado, ripottele päälle limen mehu. Lisää avokado kuutiot, wasabitahna ja majoneesi tehosekoittimeen. Kannataa ensin lisätä wasabitahnaa 1 tl ja maistaa, lisää halutessasi wasabitahnaa vielä 1tl. Aja täyte tasaiseksi tahnaksi ja mausta suolalla. Laita avokado-wasabi täyte pursotuspussiin, jossa iso tähtitylla. Pursota täytettä munanpuolikkaisiin keltuaisen paikalle. Anna täytettyjen munanpuolikkaiden maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ennen tarjoilua.