Paahtopaistisalaatti
Salaattibuffet on kiva juhlatarjottava. Herkullinen salaattibuffet valmistuu jälkimarinoidusta paahtopaistista, balsamico-punajuurista, vuohenjuustosta ja erilaisista salaateista. Tarjolle voi laittaa myös punasipulia raakana tai marinoituna ja varrellisia kapriksia. Siemenseokset sopivat varmasti myös hyvin salaattibuffettiin.
Jälkimarinoidun paahtopaistin ja balsamico-punajuuret voi hyvin valmistaa etukäteen edellisenä päivänä niin itse h-hetkenä on vähemmän tekemistä. Paahtopaistin valmistan aina luotto-ohjeellani, jota noudattaen paahtopaistista tulee suussa sulavaa. Jos paahtopaistin haluaa mielummin nauttia lämpimänä löytyy linkistä luotto-ohje ja taivaallinen kaprismajoneesi.
Meillä ei tällä kertaa ollut juhlia vaan salaattibuffet laitettiin viikonloppuna tarjolle perheen kesken nautitulle illalliselle. Salaattibuffetin herkkuja riitti myös viikolla töihin evääksi.
Paahtopaistisalaatti
Ainekset
- 1 kg
- jälkimarinoitua paahtopaistia
- 1 kg
- balsamico-punajuuria
- 1 kpl
- rasia rucolaa
- 2-3 kpl
- tammenlehtisalaattia ruukussa
- 2 kpl
- punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
- 400 g
- pehmeää vuohenjuustoa (esim. chevre)
- 1 kpl
- purkki varrellisia kapriksia
- Salaatinkastike
- ½ dl
- valkoviinietikkaa
- 1½ dl
- neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl
- hunajaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 dl
- tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuuna, lehtipersilija, basilika)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Jälkimarinoidun paahtopaistin ohje löytyy linkistä.
Balsamico-punajuurien ohje löytyy linkistä
Laita paahtopaistisalaatin ainekset erikseen tarjolle salaattibuffetin tyyliin.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kastikkeen ainekset hyvin keskenään.