Paahtopaistisalaatti

Salaattibuffet on kiva juhlatarjottava. Herkullinen salaattibuffet valmistuu jälkimarinoidusta paahtopaistista, balsamico-punajuurista, vuohenjuustosta ja erilaisista salaateista. Tarjolle voi laittaa myös punasipulia raakana tai marinoituna ja varrellisia kapriksia. Siemenseokset sopivat varmasti myös hyvin salaattibuffettiin.

Jälkimarinoidun paahtopaistin ja balsamico-punajuuret voi hyvin valmistaa etukäteen edellisenä päivänä niin itse h-hetkenä on vähemmän tekemistä. Paahtopaistin valmistan aina luotto-ohjeellani, jota noudattaen paahtopaistista tulee suussa sulavaa. Jos paahtopaistin haluaa mielummin nauttia lämpimänä löytyy linkistä luotto-ohje ja taivaallinen kaprismajoneesi.

Meillä ei tällä kertaa ollut juhlia vaan salaattibuffet laitettiin viikonloppuna tarjolle perheen kesken nautitulle illalliselle. Salaattibuffetin herkkuja riitti myös viikolla töihin evääksi.

 

Paahtopaistisalaatti

Ainekset

1 kg
jälkimarinoitua paahtopaistia
1 kg
balsamico-punajuuria
1 kpl
rasia rucolaa
2-3 kpl
tammenlehtisalaattia ruukussa
2 kpl
punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
400 g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. chevre)
1 kpl
purkki varrellisia kapriksia
Salaatinkastike
½ dl
valkoviinietikkaa
1½ dl
neitsytoliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuuna, lehtipersilija, basilika)
Muut ainesosat

Tee näin:

Jälkimarinoidun paahtopaistin ohje löytyy linkistä.

Balsamico-punajuurien ohje löytyy linkistä

Laita paahtopaistisalaatin ainekset erikseen tarjolle salaattibuffetin tyyliin.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kastikkeen ainekset hyvin keskenään.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *