Paahdetut uudet perunat
Uudet perunet kuuluvat ehdottomasti kesäloman ruokalistalle. Kesälomalla, kun on päivittäin valmistettava lounas sekä päivällinen viisihenkiselle perheelle haluaa välillä vähän oikaista. Niimpä uusia perunoita tuli keitettyä aina kerralla kahta ateriaa varten.
Seuraavana päivänä paahdoin ylijääneet perunat uunissa. Paahdetuista uusista perunoista tuli kokeiltu monia eri versioita. Perunoita tuli maustettua mm. grillimausteella ja yrteillä. Koko perheen suosikkiversiossa uusien perunoiden lisäksi pellille päätyi tuoreita yrttejä kasvimaalta (salvia, rosmariini ja timjami) ja valkosipulinkynsiä.
Yrtit tuovat hurjasti makua perunoihin ja salvian lehdistä tulee ihastuttavan rapeita. Lapset ristivätkin ne yrttisipsiksi ja ne piti jakaa tarkasti tasan. Perunoista tulee ihanan rapeita kunhan malttaa asetella ne väljästi pellille. Paahdetut uudet perunat sopivat erinomaisesti grilliruoan lisukkeeksi.
Paahdetut uudet perunat yrteillä
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg
- keitettyjä uusia perunoita
- 1 dl
- tuoreita salvian lehtiä
- 1 kpl
- rosmariinin oksa
- 1 dl
- tuoreita timjamin oksia
- 6 kpl
- valkosipulinkynttä
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Leikkaa keitetyt uudet perunat neljään osaan ja laita kulhoon.
Lisää kulhoon oliiviöljy ja sekoita tasaisesti perunoiden joukkoon.
Laita perunat leivinpaperilla peitetylle pellille leikkauspinta alaspäin.
Mausta perunat suolalla ja mustapippurilla.
Irroita rosmariinin ja timjamin lehdet oksista.
Lisää salvia, rosmariini, timjami ja valkosipulinkynnet pellille.
Paahda perunoita uunissa 225 asteessa noin 30min tai kunnes perunoista on tullut rapeita.
Tarjoa paahdettuja perunoita esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.