Paahdetut palsternakat ja porkkanat
Lauantaina kävimme kävelyllä torilla ja mukaan tarttui pieniä palsternakkoja. Paahdoin palsternakat omasta maasta nostettujen porkkanoiden kera uunissa. Yrttimaalta kävin hakemassa juureksia maustamaan timjamia ja rosmariiniä. Palsternakka ja keltaiset porkkanat maistuivat ihanilta uunissa paahdettuna. Porkkanat kasvoivat tänä vuonna todella hyvin ja vielä olisi muutama nostamatta kasvilavasta. Ensi viikonloppuna meinasin tehdä syyskylvön ja laittaa porkkanaa, palsternakkaa ja valkosipulia kasvamaan.
Paahdetut palsternakat ja porkkanat
Ainekset
- 3 kpl
- pieniä palsternakkoja
- 3 kpl
- suuria porkkanoita (esim. keltaisia)
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 2 rkl
- tuoreita timjamin lehtiä
- 1 rkl
- tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori palsternakat ja leikkaa pituussuunassa neljään osaan. Kuori halutessasi porkkanat ja leikkaa myös pituussuunnassa neljään osaan.
Levitä palsternakat ja porkkanat uunipellille.
Ripottele pinnalle oliiviöljy. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
Paahda palsternakkoja ja porkkanoita uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes ovat kypsiä.