Paahdetut palsternakat ja porkkanat

Lauantaina kävimme kävelyllä torilla ja mukaan tarttui pieniä palsternakkoja. Paahdoin palsternakat omasta maasta nostettujen porkkanoiden kera uunissa. Yrttimaalta kävin hakemassa juureksia maustamaan timjamia ja rosmariiniä. Palsternakka ja keltaiset porkkanat maistuivat ihanilta uunissa paahdettuna. Porkkanat kasvoivat tänä vuonna todella hyvin ja vielä olisi muutama nostamatta kasvilavasta. Ensi viikonloppuna meinasin tehdä syyskylvön ja laittaa porkkanaa, palsternakkaa ja valkosipulia kasvamaan.

Paahdetut palsternakat ja porkkanat

Ainekset

3 kpl
pieniä palsternakkoja
3 kpl
suuria porkkanoita (esim. keltaisia)
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
1 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori palsternakat ja leikkaa pituussuunassa neljään osaan. Kuori halutessasi porkkanat ja leikkaa myös pituussuunnassa neljään osaan.

Levitä palsternakat ja porkkanat uunipellille.

Ripottele pinnalle oliiviöljy. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Paahda palsternakkoja ja porkkanoita uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *