Paahdetut hunajaporkkanat
Paahdetut hunajaporkkanat valmistuvat helposti ja nopeasti päivällisen lisukkeeksi. Kaiken lisäksi ovet vielä herkullisia sekä edullista. Tällä kertaa paahdoin uunissa kokonaisia uusia porkkanoita, jotka oli valeltu hunajaliemellä. Hunajaporkkanat maistuivat erinomaisesti koko perheelle. Blogista löytyy myös suosittu resepti paahdetut porkkanat: http://www.maku.fi/reseptit/paahdetut-porkkanat.
Hunajaporkkanoiden lisäksi päivällisellä oli tarjolla lihapullia kermakastikkeessa, keitettyjä perunoita ja puolukkahilloa. Perinneruokaa parhaimmillaan!
Paahdetut hunajaporkkanat
Ainekset
- 400 g
- Uusia porkkanoita (yksi nippu)
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 1 rkl
- hunajaa
- 1 rkl
- sitruuna mehua
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista porkkanoista naatit ja pese hyvin. Asettele porkkanat uunivuokaan. Vatkaa öljy, sitruunamehu ja hunaja hyvin sekaisin. Valele porkkanat hunajaseoksella. Mausta porkkanat suolalla ja mustapippurilla. Halutessasi voit maustaa porkkanoita myös yrteillä esimerkiksi rakuunalla tai timjamilla.
Paahda porkkanoita uunissa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Pyöräytä porkkanoita uunivuoan hunajaliemessä ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.