Paahdetut hunajaporkkanat

Paahdetut hunajaporkkanat valmistuvat helposti ja nopeasti päivällisen lisukkeeksi. Kaiken lisäksi ovet vielä herkullisia sekä edullista. Tällä kertaa paahdoin uunissa kokonaisia uusia porkkanoita, jotka oli valeltu hunajaliemellä. Hunajaporkkanat maistuivat erinomaisesti koko perheelle. Blogista löytyy myös suosittu resepti paahdetut porkkanat: http://www.maku.fi/reseptit/paahdetut-porkkanat.

Hunajaporkkanoiden lisäksi päivällisellä oli tarjolla lihapullia kermakastikkeessa, keitettyjä perunoita ja puolukkahilloa. Perinneruokaa parhaimmillaan!

 

Paahdetut hunajaporkkanat

Ainekset

400 g
Uusia porkkanoita (yksi nippu)
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruuna mehua
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista porkkanoista naatit ja pese hyvin. Asettele porkkanat uunivuokaan. Vatkaa öljy, sitruunamehu ja hunaja hyvin sekaisin. Valele porkkanat hunajaseoksella. Mausta porkkanat suolalla ja mustapippurilla. Halutessasi voit maustaa porkkanoita myös yrteillä esimerkiksi rakuunalla tai timjamilla.

Paahda porkkanoita uunissa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Pyöräytä porkkanoita uunivuoan hunajaliemessä ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *