Paahdettua parsaa ja uusia perunoita

Kaupasta oli pakko ostaa viikonloppuna parsaa ja uusia perunoita. Parsoissa alkaa maku jo olla kohdillaan, tosin odotan kyllä innolla kotimaisia parsoja. Nämä uudet perunat taisivat tulla Egyptistä ja maussa on kyllä toivomisen varaa kotimaisiin uusiin perunoihin verrattuna. Uuden perunan kaipuussa tosin tulee keväällä sekä alkukesästä sorruttua osatamaan ulkomaisia uusia perunoita.

Paahtaminen parantaa huomattavasti ulkomaisten uusien perunoiden makua ja tällä tavalla ne meillä miltei aina valmistetaankin. Uunivuokaan lisättäviä mausteita ja yrttejä tosin tulee usein varioitua. Tällä kertaa keksin lisätä uunivuokaan paahtamisen loppuvaiheessa myös parsat. Yhden vuoan taktiikka onnistui yli odotusten ja lopputulos oli herkullinen.

Paahdettu parsa ja uudet perunat nautimme grillatun kanan lisukkeena. Lapsista ainoastaan kuopus rakastaa parsaa, joten meille riitti runsaasti miehen kanssa parsaa. Onneksi, sillä valmistimme parsaa ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Pihalla oli grillatessa jo mukavan lämmintä, mutta ihan vielä ei terassilla tarkene syödä.

Muita herkullisia parsareseptejä löydät linkistä.

Paahdettua parsaa ja uusia perunoita

Ainekset (5 annosta)

500 g
parsaa
1 kg
uusia perunoita
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ kpl
ruukkua tuoretta timjamia
2 tl
sormisuolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
4 kpl
valkosipulin kynsiä
½ kpl
sitruunan mehu puristettuna
35 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

Pese uudet perunat. Keitä perunoita noin 10 minuuttia. Perunoita ei tule keittää kypsiksi.

Sekoita perunoiden joukkoon oliiviöljy ja laita perunat uunivuokaan.

Mausta perunat sormisuolalla ja mustapippurilla.

Lisää uunivuokaan hienonnettu rosmariiniä, timjamia ja kuoritut valkosipulinkynnet.

Paahda perunoita kiertoilmauunissa 200 asteessa 15 minuuttia.

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta.

Lisää parsat uunivuokaan ja paahda uunissa vielä 8-10 minuuttia.

Nosta uunivuoka uunista ja ripottele sitruunamehu parsojen sekä perunoiden päälle.

Tarjoile paahdettu parsa ja uudet perunat lisukkeena tai sellaisenaan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *