Paahdettua kesäkurpitsaa ja fetaa
height=”1049″ width=”700″>
Kesäkurpitsa sellaisenaan on aika mautonta, mutta paahtamalla myös kesäkurpitsaan saadaan rutkasti makua. Uunissa grillivastuksen alla paahdetut kesäkurpitsalastut kuuluvat meidän perheen aikuisten joka kesäisiin suosikkeihin. Kesäkurpitsa kannaattaa höylätä lastuiksi vuorotellen neljältä eri sivulta, näin vetinen siemiä sisältä keskus voidaan heittää pois.
Aiemmin olen lisännyt kesäkurpitsalastuja salaatin joukkoon, mutta nyt lastut näyttelit pääosaa tässä pienessä herkullisessa salaatissa. Salaatista tuli aika pieni ja viimeisistä suupaloista hiukan kiisteltiin. Annos kannattaa siis tuplata tai tarjota lisäksi jotain muuta salaattia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, meillä kyseistä salaattia on tehty jo useampaan otteeseen.
Paahdettua kesäkurpitsaa ja fetaa
Ainekset
- 1 kpl
- kesäkurpitsa (n. 350g)
- 0
- oliiviöljyä
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 50 g
- fetaa murennettuna
- 2 rkl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 1 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista kesäkurpitsasta kannat. Höylää kesäkurpitsa ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä tai mandoliinilla. Höylää vuorotellen neljältä eri sivulta, kunnes kesäkurpitsasta on jäljellä keskus, jossa on siemenet. Asettele kesäkurpitsalastut leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kesäkurpitsalastuja uunissa grillivastuksen alla, kunnes ne ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeiksi.
Nosta kesäkurpitsalastut tarjoilulautaselle. Lisää feta ja tuore tilli joukkoon, sekoita varovaisesti. Ripottele pinnalle sitruunamehu ja oliiviöljy. Tarjoile heti.