Paahdettu myskikurpitsa vuohenjuustolla

Hiihtolomalla valmistin illalliselle yksinkertaisen alkuruoan myskikurpitsasta ja vuohenjuustosta. Paahdetusta myskikurpitsasta olin haaveillut jo pidempää ja myskikurpitsan kaulasta sai leikattu kätevästi sopivan kokoisia kiekkoja alkupaloiksi. Myskikurpitsaa ei kannata kuoria, koska myskikurpitsakiekko pysyy paremmin kasassa paistettaessa. Myskikurpitsan kuori kannattaa kuitenkin jättää syömättä.

Myskikurpitsa ja vuohenjuusto ovat lyömätön makupari. Vuohenjuusto on mielestäni myös taivaallista paahdettuna, joten päätin lisätä vuohenjuuston myskikurpitsan kanssa uuniin paahtumaan. Paahdettu myskikurpitsa vuohenjuuston kera oli mahtavan makuista ja tätä kokkaamme taatusti toistekkin. Seuraavalla kerralla taidan lisätä vielä hiukan hunajaa vuohenjuuston päälle ennen uuniin laittoa.

Paahdettu myskikurpitsa vuohenjuustolla on herkullista sellaisenaan tai lisätä annokseen versosalaattia.

Paahdettu myskikurpitsa vuohenjuustolla

Ainekset (4 annosta)

½ kpl
myskikurpitsa
200 g
vuohenjuustoa
1/4 kpl
ruukku tuoretta timjamia
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Leikkaa myskikurpitsan kaula 2 cm paksuisiksi kiekoiksi (n. 8 kpl). Asettele myskikurpitsakiekot uunivuokaan.

Ripotte myskikurpitsakiekkojen pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Paahda myskikurpitsakiekkoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes myskikurpitsa on kypsää.

Nosta uunivuoka uunista ja asettele myskikurpitsakiekkojen päälle viipale vuohenjuustoa.

Halutessasi voit lisätä hiukan hunajaa vuohenjuuston pinnalle.

Paahda myskikurpitsaa ja vuohenjuustoa uunissa vielä 10 min tai kunnes vuohenjuusto on saanut hiukan väriä.

Tarjoile sellaisenaan tai versosalaatin kera. Muista jättää myskikurpitsan kuori syömättä.

ruoka kasvisruoka alkuruoat
Kommentit (2)
  1. Moi!
    Resepti kuulostaa simppeliltä ja herkulliselta! Myskikurpitsa on monipuolinen ja maukas raaka-aine. Hämmästyin tuota huomautusta kuoren poistamisesta; mihin tämä perustuu? Itse olen paahtanut myskikurpitsaa enkä koskaan sitä ole kuorinut. Pikainen googletus “can you eat the skin of a butternut squash?” – haulla antaa ymmärtää kuoren syömisen olevan ihan ok. Osa netin ruokaohjeista neuvoo kuorimaan ja toisissa ohjeissa ne jätetään kuorimatta. Mikähän mahtaisi olla faktatieto tähän? Ei se kuori ainakaan pahanmakuista ole 🙂
    Kiitos ohjeesta, täytyykin ostaa seuraavalla kauppareissulla vuohenjuustoa! Blogistasi olen bongannut monta hyvää ohjetta ja toivottavasti näitä tulee lisääkin. Oletko muuten kasvattanut itse myskikurpitsoja? Itselläni kasvatus olisi toiveena tänä kesänä.

    1. Suositus kuoren poistamisesta perustui makuun. Itse en pidä myskikurpitsan kuoren mausta, mutta nämähän ovat tietysti makuasioita :). Viime keväänä yritin siemenestä kasvattaa myskikurpitsan taimia mutten valitettavasti onnistunut. Valmiita taimia en myöskään onnitunut löytämään. Tänä keväänä ajattelin yrittää uudelleen toivottavasti paremmalla tuurilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *