Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Nyhtökauraa pitaleivässä

Löysin vihdoin ja viimein paketin nyhtökauraa kaupasta. Huonosti nukutun yön jälkeen en jaksanut mitään kovin monimutkaista keittiössä kokkailla, joten nyhtökaura päätyi pitaleipien väliin. Nyhtökaura-kebabkastike maustettiin harissa-chilitahnalla, joka antoi suht mauttomalle nyhtökauralle hyvin makua.

Nyhtökauran koostumus oli todella hyvä ja nyhtökaurassa oli kivasti purutuntumaa. Ehdottomasti härkiksen lisäksi siis jatkoon (jos sitä nyt sattuu toiste löytämään). Nyhtökauran lisäksi pitaleipien väliin laitoimme kasviksia, fetaa ja juuri sopivan tulista harissa-jogurttikastiketta. Nyhtökauralla täytetyt pitaleivät maistuivat koko perheelle, joten näitä teemme toistekkin.

Joko teillä on kokeiltu nyhtökauraa tai härkistä? Mitä olette niistä valmistaneet?

Nyhtökauraa pitaleivässä

Ainekset

250 g
maustamatonta nyhtökauraa
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 rkl
öljyä paistamiseen
2 tl
harissa- chilitahnaa
1 tl
jauhettua jeeraa
1 tl
savustettua paprikajauhetta
0
mustapippuria myllystä
1 rkl
kuivattua oreganoa
0
suolaa
1 kpl
paseerattua tomaattia (mutti)
1 dl
vettä
Tarjoiluun
1 kpl
salaattia
3 kpl
tomaatteja viipaloituna
½ kpl
kurkkua viipaloituna
1 kpl
punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
6 kpl
pitaleipiä
200 g
fetaa
Harissa-jogurttikastike
200 g
turkkilaista jogurttia
2 tl
harissa- chilitahnaa
1 rkl
sitruuna mehua
½ tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan pannulla öljyssä. Lisää hienonnattu valkosipuli ja nyhtökaura. Paista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Valmista harissa-jogurttikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan.

Täytä pitaleivät nyhtökauralla, salaatilla, tomaatilla, punasipulilla, kurkulla, fetalla ja harissa-jogurttikastikkeella. Nauti heti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *