Nyhtökauraa pitaleivässä
Löysin vihdoin ja viimein paketin nyhtökauraa kaupasta. Huonosti nukutun yön jälkeen en jaksanut mitään kovin monimutkaista keittiössä kokkailla, joten nyhtökaura päätyi pitaleipien väliin. Nyhtökaura-kebabkastike maustettiin harissa-chilitahnalla, joka antoi suht mauttomalle nyhtökauralle hyvin makua.
Nyhtökauran koostumus oli todella hyvä ja nyhtökaurassa oli kivasti purutuntumaa. Ehdottomasti härkiksen lisäksi siis jatkoon (jos sitä nyt sattuu toiste löytämään). Nyhtökauran lisäksi pitaleipien väliin laitoimme kasviksia, fetaa ja juuri sopivan tulista harissa-jogurttikastiketta. Nyhtökauralla täytetyt pitaleivät maistuivat koko perheelle, joten näitä teemme toistekkin.
Joko teillä on kokeiltu nyhtökauraa tai härkistä? Mitä olette niistä valmistaneet?
Nyhtökauraa pitaleivässä
Ainekset
- 250 g
- maustamatonta nyhtökauraa
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 2 kpl
- valkosipulinkynsiä hienonnettuna
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 2 tl
- harissa- chilitahnaa
- 1 tl
- jauhettua jeeraa
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 0
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- kuivattua oreganoa
- 0
- suolaa
- 1 kpl
- paseerattua tomaattia (mutti)
- 1 dl
- vettä
- Tarjoiluun
- 1 kpl
- salaattia
- 3 kpl
- tomaatteja viipaloituna
- ½ kpl
- kurkkua viipaloituna
- 1 kpl
- punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
- 6 kpl
- pitaleipiä
- 200 g
- fetaa
- Harissa-jogurttikastike
- 200 g
- turkkilaista jogurttia
- 2 tl
- harissa- chilitahnaa
- 1 rkl
- sitruuna mehua
- ½ tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan pannulla öljyssä. Lisää hienonnattu valkosipuli ja nyhtökaura. Paista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Valmista harissa-jogurttikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 15 minuutin ajan.
Täytä pitaleivät nyhtökauralla, salaatilla, tomaatilla, punasipulilla, kurkulla, fetalla ja harissa-jogurttikastikkeella. Nauti heti.