Meksikolainen papupaistos

Lumimyräkässä en jaksanut kaivaa autoa hangesta ja lähteä kauppaan. Oli siis pärjättävä kaappien antimilla. Keittön kaappien perukoilta löytyi onneksi muutama papupurkki, joista päätin valmistaa ruoan. Talvella tekee usein mieli ruokaa, joka lämmittää kiireestä kantapäähään. Patojen ja keittojen lisäksi juustolla kuorrutetut paistokset kuuluvat tähän kategoriaan.

Kaappien sisällöistä sain taiottua ruoaksi meksikolaisen papupaistoksen. Meksikolainen papupaistos osoittautui niin herkulliseksi, että päätin jakaa reseptin blogissa. Tarjoilin meksikolaisen papupaistoksen kulhoista keitetyn riisin kera. Meksikolaista papupaistosta voi tarjota hyvin myös nachojen, tortillojen kanssa tai pääruoan lisukkeena. Kotoa löytyi meksikolaisen papupaistoksen lisukkeeksi tällä kertaa tomaatteja, jalapenoja, avokadoa ja fetaa.

Välillä nyhjää tyhjästä taktiikalla syntyy reseptejä, jotka jäävät käyttöön suosikki arkiresepteiksi kuten tällä kertaa pääsi käymään.

Meksikolainen papupaistos

Ainekset (4 annosta)

1 tlk
voipapuja (n. 400 g säilyke)
1 tlk
kidneypapuja (n. 380g säilyke)
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 rkl
öljyä paistamiseen
70 g
tomaattipyrettä
3 dl
vettä
½ kpl
punainen chili hienonnettuna
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
jauhettua jeeraa
1 rkl
fariinisokeria
1 rkl
täysjyväsinappia
1 rkl
omenasiiderietikkaa
100 g
mozzarella juurtoraastetta
Tarjoiluun
2 kpl
tuoreita jalapenoja
100 g
fetaa murustettuna
2 kpl
tuoretta avokadoa
2 kpl
tomaattia kuutioituna
½ tl
tuoretta korianteria hienonnettuna
keitettyä riisiä
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Huuhtele säilykepavut ja valuta hyvin.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja chili. Kuullota vielä hetki.

Lisää pannulle pavut, tomaattipyree, vesi, omenasiiderietikka, täysjyväsinappi, fariinisokeri ja mausteet.

Anna papuseoksen kiehahtaa. Kaada papuseos öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää juustoraaste uunivuokaan ja paista papupaistosta uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on kullanruskea.

Tarjoa meksikolainen papupaistos esimerkiksi keitetyn riisin, avokadon, tomaatin, jalapenojen, fetan ja tuoreen korianterin kera.

ruoka kasvisruoka arkiruoka meksikolainen-ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *