Meksikolainen brunssi: Huevos Rancheros

height=”758″ width=”505″>

Viime viikonloppuna lapset olivat mummilassa viettämässä syyslomaa. Saimme miehen kanssa hengähtää hetken ja nauttia rauhasta. Sunnuntai aamuna hemmottelin miestäni meksikolaisella brunssilla, tie miehen sydämeenhän käy tunnetusti vatsan kautta. Kovin tulista ruokaa ei voi pienille lapsille tarjota, joten usein kun teen ruokaa vain meille kahdelle tulee tehtyä kunnolla tulista ruokaa.

height=”760″ width=”506″>

Kerranki pystyi rauhassa keskittymään ruoanlaittoon ja halusin kokeilla jotain uutta brunssia varten. Edellisenä päivänä olimme tehneet chili sin carnea (josta luvassa resepti myöhemmin), joten päätin jatkaa samalla linjalla ja tehdä meksikolaisen brunssin. Päädyin kokeilemaan perinteistä meksikolaista aamiaista eli huevos rancherosia periaatteella mitä sattui löytymään kaapeista. Goolettamisen tuloksena oli kasa todella erilaisia reseptejä, joissa suurimmassa osassa mainittiin huevos rancheroksen olevan paras krapula-aamiainen. Tämä resepti syntyi kaappien tilanteen pohjilta ja maistui meille molemmille erinomaisesti, vaikka ei krapulasta ollut tietoakaan. Muutaman kerran tuli tosin todettua, että raaka-chorizo olisi sopinut erinomaisesti joukkoon. Täytyy ehdottamasti kokeilla tätä reseptiä chorizon kera lihattoman lokakuun jälkeen.

Huevos Rancherot tarjoilin paistettujen ja rapeiden tortillojen, tuoreen korianterin, viipaloidun avocadon, limen, murustetun fetan, jalapeno viipaleiden ja kirsikkatomaattisalsan kera. Kirsikkatomaattisalsan tein itse tällä luotto-ohjeella, muuta tomaattipohjaista salsaa meillä ei enää valmisteta. Kyseistä salsaa ei ole koskaan jäänyt pisaraakaan tähteiksi, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Meksikolainen brunssi oli meille molemmille mieleen ja ehdottomasti tulee tehtyä myös toistekkin. Onko teillä tehty meksikolainen brunssi? Mitä tarjosit?

height=”758″ width=”506″>

 

Huevos Rancheros

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl
punainen chili
150 g
kesäkurpitsaa
400 g
tomaattimurskaa
2 kpl
adobokastikkeeseen säilöttyjä chipotle chilejä
2 rkl
chili säilykkeen adobokastiketta
1 kpl
punainen paprika
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
1 tl
savustettua paprikajauhetta (sweet)
1 rkl
kuivattua oreganoa
0
suolaa ja mustapippuria
4 kpl
kananmunaa
4 kpl
tortilloja
Tarjoiluun
0
tuoretta korianteria
0
fetaa
0
avocadoa
0
säilöttyjä kokonaisia jalopenoja
0
itse tehtyä salsaa esim. kirsikkatomaattisalsaa
0
lime
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuutioi kesäkurpitsa. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Pilko paprika kuutioiksi. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja hienonnetut chilit, kuullota vielä hetki. Lisää pannuun kesäkurpitsa ja paprika kuutiot, kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Tee tomaattikastikkeeseen neljä koloa munia varten. Riko munat niitä varten tehtyihin koloihin. Ripottele munien pinnalle suolaa. Nosta pannun päälle kansi ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes munat ovat kypsiä.

Kuumenna grillipannussa tilkka öljyä ja paista tortilloita muutama minuutti molemmilta puolilta kunnes ne ovat rapeita. Aseta tortilla lautaselle ja asettele päälle pannusta muna tomaattikastikkeen kera. Lisää tortillalle tuoretta korianteria, murustettua fetaa, viipaloituja jalapenoja, viipaloitua avocadoa, limen mehua ja itse tehtyä salsaa esim. kirsikkatomaattisalsaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *