Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Mausteiset kebakot muurikassa

Palataan vielä kesälomaan, vaikka töissä onkin kohta tullut oltua kaksi viikkoa. Kesälomalla mökillä laitoimme ruokaa paljon muurikalla. Koko perheen loman suosikkiruoaksi osoittautui muurikassa paistetut mausteiset kebakot. Tätä ruokaa tulikin useaan otteeseen lomalla tehtyä. Kebakot ovat varmasti monille tuttu ruoka lapsuudesta. Nämä kebakot eivät lapsuuden yhtä lempiruokaa paljoa muistuta, mutta olivat todella herkullisia.

Kebakot maustoi ruunsaasti tuoreella korianterilla, savustetulla paprikajauheella, jauhetulla korianterilla ja jeeralla. Mausteisten kebakoiden lisukkeeksi valmistin aina couscousia, johon tuli tuoretta silolehtipersilijaa hienonnettuna, fetaa murustettua, viipaloitua uutta sipulia, kuutioitua tomaattia sekä kurkkua, sitruunamehua ja oliiviöljyä. Kebakoiden ja couscousin lisäksi tarjolla oli aina jogurttikastiketta. Useimmiten perheemme suosikkia harissalla maustettua jogurttiakastiketta, ohje löytyy linkistä.

Mausteiset kebakot

Ainekset

750 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 dl
korppujauhoja
2 dl
vettä
1 kpl
iso uusi sipuli
2 kpl
kananmunaa
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
savustettua paprikajauhetta
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa, anna turvota noin 10 minuuttia. Kuutioi sipuli. Lisää kulhoon jauheliha, kananmunat, sipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikina kebakoiksi. Kuumenna paistinpannulla tai muurikassa tilkka öljyä. Paista kebakoita molemmilta puolilta kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoile esimerkiksi couscousin ja jogurttikastikkeen kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *