Mausteiset kebakot muurikassa
Palataan vielä kesälomaan, vaikka töissä onkin kohta tullut oltua kaksi viikkoa. Kesälomalla mökillä laitoimme ruokaa paljon muurikalla. Koko perheen loman suosikkiruoaksi osoittautui muurikassa paistetut mausteiset kebakot. Tätä ruokaa tulikin useaan otteeseen lomalla tehtyä. Kebakot ovat varmasti monille tuttu ruoka lapsuudesta. Nämä kebakot eivät lapsuuden yhtä lempiruokaa paljoa muistuta, mutta olivat todella herkullisia.
Kebakot maustoi ruunsaasti tuoreella korianterilla, savustetulla paprikajauheella, jauhetulla korianterilla ja jeeralla. Mausteisten kebakoiden lisukkeeksi valmistin aina couscousia, johon tuli tuoretta silolehtipersilijaa hienonnettuna, fetaa murustettua, viipaloitua uutta sipulia, kuutioitua tomaattia sekä kurkkua, sitruunamehua ja oliiviöljyä. Kebakoiden ja couscousin lisäksi tarjolla oli aina jogurttikastiketta. Useimmiten perheemme suosikkia harissalla maustettua jogurttiakastiketta, ohje löytyy linkistä.
Mausteiset kebakot
Ainekset
- 750 g
- naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1 dl
- korppujauhoja
- 2 dl
- vettä
- 1 kpl
- iso uusi sipuli
- 2 kpl
- kananmunaa
- 1 dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa, anna turvota noin 10 minuuttia. Kuutioi sipuli. Lisää kulhoon jauheliha, kananmunat, sipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikina kebakoiksi. Kuumenna paistinpannulla tai muurikassa tilkka öljyä. Paista kebakoita molemmilta puolilta kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoile esimerkiksi couscousin ja jogurttikastikkeen kera.