Marokkolainen lammaspata

Viime viikonloppuna jo hiukan fiilistelimme pääsiäistä. Askartelimme lasten kanssa rairuohopurkit ja päivälliseksi valmistin ihanan mausteista marokkolaista lammaspataa. Pitkään ja hartaasti uunissa muhinut marokkolainen lammaspata suorastaan suli suussa. Lammaspata maistui myös lapsille ja miehen kanssa taisimme syödä herkullista lammaspataa jopa hiukan liikaa.

Marokkolainen lammaspata sopii hyvin myös pääsiäspöytään ja tuo varmasti kivaa vaihtelua perinteiseen viuluun verrattuna. Marokkolaisen lammaspadan kanssa voi hyvin tarjota appelsiinisalaattia. Muita herkullisia lammasreseptejä löytyy: Lammas x5 postauksesta.

Pääsiäisen suunnittelu on varmasti monella viikonlopun agendalla, joten alla myös linkit muuta vuosi sitten koostamiini pääsiäisen menu postauksiin.

Toivottavasti näistä löytyy kivoja ideoita pääsiäsen tarjottaviin. Mukavaa viikonloppua!

Marokkolainen lammaspata

Ainekset (8 annosta)

1,2 kg
karitsan paistia
1 rkl
öljyä paistamiseen
2 tl
jauhettua juustokuminaa
2 tl
raselhanout mausteseosta
1 tl
savustettua paprikajauhetta
1 tl
jauhettua korianteria
8 kpl
salottisipuleita
8 kpl
valkosipulinkynsiä
800 g
kokonaisina säilöttyjä luumutomaatteja (kaksi tölkkiä)
3 rkl
tomaattipyrettä
4 dl
vettä
500 g
porkkanoita
240 g
säilöttyjä kikherneitä (go green)
12 kpl
kuivattuja aprikooseja
1 kpl
kuivattu chili
1 kpl
sitruunan kuori suikaloituna (luomu)
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 tl
suolaa
½ dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
3 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 3 h 00 min

Tee näin:

Poista karitsan paistista rasva ja kuutioi liha isoiksi paloiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa lohkoiksi.

Kuori porkkanat ja pilko ronskeiksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynnet.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista karitsan paistikuutiot erissä.

Siirrä karitsan paistikuutiot pataan ja mausta ras el hanout mausteseoksella, jeeralla, korianterilla ja savustetulla paprikajauheella.

Kuullota salottisipuleita pannulla hetki ja siirrä pataan.

Lisää pataan porkkanat, säilötyt tomaatit, tomaattipyree, aprikoosit, valutetut kikherneet, kuivatut aprikoosit, sitruunan kuori ja chili.

Kuumenna pata hellalla kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Nosta pata 150 asteiseen uuniin ja anna hautua 3 tuntia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoile marokkolainen lammaspata couscousin ja tuoreen persilijan kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *