Marokkolainen lammaspata
Viime viikonloppuna jo hiukan fiilistelimme pääsiäistä. Askartelimme lasten kanssa rairuohopurkit ja päivälliseksi valmistin ihanan mausteista marokkolaista lammaspataa. Pitkään ja hartaasti uunissa muhinut marokkolainen lammaspata suorastaan suli suussa. Lammaspata maistui myös lapsille ja miehen kanssa taisimme syödä herkullista lammaspataa jopa hiukan liikaa.
Marokkolainen lammaspata sopii hyvin myös pääsiäspöytään ja tuo varmasti kivaa vaihtelua perinteiseen viuluun verrattuna. Marokkolaisen lammaspadan kanssa voi hyvin tarjota appelsiinisalaattia. Muita herkullisia lammasreseptejä löytyy: Lammas x5 postauksesta.
Pääsiäisen suunnittelu on varmasti monella viikonlopun agendalla, joten alla myös linkit muuta vuosi sitten koostamiini pääsiäisen menu postauksiin.
Toivottavasti näistä löytyy kivoja ideoita pääsiäsen tarjottaviin. Mukavaa viikonloppua!
Marokkolainen lammaspata
Ainekset (8 annosta)
- 1,2 kg
- karitsan paistia
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 2 tl
- jauhettua juustokuminaa
- 2 tl
- raselhanout mausteseosta
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 8 kpl
- salottisipuleita
- 8 kpl
- valkosipulinkynsiä
- 800 g
- kokonaisina säilöttyjä luumutomaatteja (kaksi tölkkiä)
- 3 rkl
- tomaattipyrettä
- 4 dl
- vettä
- 500 g
- porkkanoita
- 240 g
- säilöttyjä kikherneitä (go green)
- 12 kpl
- kuivattuja aprikooseja
- 1 kpl
- kuivattu chili
- 1 kpl
- sitruunan kuori suikaloituna (luomu)
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 tl
- suolaa
- ½ dl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
Tee näin:
Poista karitsan paistista rasva ja kuutioi liha isoiksi paloiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa lohkoiksi.
Kuori porkkanat ja pilko ronskeiksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynnet.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista karitsan paistikuutiot erissä.
Siirrä karitsan paistikuutiot pataan ja mausta ras el hanout mausteseoksella, jeeralla, korianterilla ja savustetulla paprikajauheella.
Kuullota salottisipuleita pannulla hetki ja siirrä pataan.
Lisää pataan porkkanat, säilötyt tomaatit, tomaattipyree, aprikoosit, valutetut kikherneet, kuivatut aprikoosit, sitruunan kuori ja chili.
Kuumenna pata hellalla kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Nosta pata 150 asteiseen uuniin ja anna hautua 3 tuntia.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Tarjoile marokkolainen lammaspata couscousin ja tuoreen persilijan kera.