Mansikka-Raparperikakku

Juhlimme tyttöjen syntymäpäiviä viime viikonloppuna suvun voimin ja juhlapöydän kruunasi kaunis mansikka-raparperikakku. Mansikka-raparperikakun täytteenä oli raparperisosetta, mascarponea ja paahdettua valkosuklaata. Eli kakkua voisi sanoa myös mansikka-raparperijuustokakuksi. Tuoreet mansikat lisäsin kakun reunaa koristamaan.

En leivo kovinkaan usein ja ilahduin, kun mansikka-raparperikakku onnitui yli odotusteni. Mansikka-raparperijuustokakku keräsi myös kehuja vierailta. Kakun koristelin juuri ennen pöytään vientiä yksinkertaisesti tuoreilla mansikoilla. Viime viikonloppuna joutui tyytymään vielä ruotsalaisiin mansikoihin, mutta nyt saa kotimaisiakin suhteellisen kohtuullisella hinnalla.

 

Mansikka-raparperikakku keksipohjalla

Ainekset

Pohja
200 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte
250 g
raparperia
½ dl
sokeria
3/4 dl
vettä
3,3 dl
kuohukermaa
500 g
mascarponejuustoa
1 kpl
vaniljatanko
3/4 dl
sokeria
4 kpl
liivatelehteä
0
tilkka vettä
100 g
valkosuklaata
500 g
tuoreita mansikoita
Koristeluun
0
tuoreita mansikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Murustele kaurakeksit ja sulata voi. Sekoita kaurakeksimurut ja sulatettu voi hyvin keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24cm) leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkääppiin.

Pilkoraparperit ja laita kattiilaan. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 min tai kunnes raparperi on kunnolla pehmentynyt. Anna jäähtyä

Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi. Laita valkosuklaa palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vahdi ettei valkosuklaa pääse palamaan. Anna valkosuklaan jäähtyä ja rouhi veitsellä pieneksi rouheeksi.

Poista tuoreista mansikoista kanta ja puolita ne. Asettele mansikat leikkauspinta irtopohjavuoan reunaa vasten. Valmista täyte.

Vatkaa kerma, vaniljatangon siemenet ja sokeri vaahdoksi.  Vatkaa joukkoon mascarpone. Sekoita täytteeseen jäähtynyt raparperisose ja rouhittu valkosuklaa.

Liota liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kattilassa tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena norona samalla sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita hyvin. Peitä irtopohjavuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *