Mansikka-Raparperi Banoffee
Tyttärien syntymäpäivillä herkuteltiin myös banoffeen kesäisemmällä versiolla. Kesäinen banoffee piti sisällään tietysti tuoreita mansikoita ja raparperia. Raparperikuutioita paistoin uunissa noin 20 minuutin ajan.
Onneksi makeutettua maitotiivistettä saa nykyään myös valmiiksi karamellisoituna niin ei tarvitse enää purkkeja keittää kattilassa. Banoffee onkin nykyään todella helppo ja nopea valmistaa. Kesäinen banoffee sai paljon kiitosta vierailta ja olin tähän versioon myös itse erittäin tyytyväinen. Vielä kun se kesä oikeasti alkaisi…
Mansikka-Raparperi Banoffee
Ainekset
- 260 g
- Bastogne keksejä
- 50 g
- voita
- 397 g
- karamellisoitu makeutettu maitotiiviste (yksi purkki)
- 2½ dl
- vispikermaa
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 250 g
- tuoretta raparperia
- 1 rkl
- tummaa muscovadosokeria
- ½ l
- tuoreita mansikoita
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ensin pohja. Pilko keksit monitoimikoneen tai blenderin kulhoon ja aja ne tasaiseksi. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurujen joukkoon.
Painele keksipohja piirakkavuokaan tasaisesti. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintää 30 minuutiksi.
Kuori raparperit ja kuutioi. Sekoita raparperikuutioiden joukkoon tumma muscovadosokeri. Kaada raparperi uunivuokaan ja paista 180 asteessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa vispikerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Viipaloi mansikat.
Levitä valmiiksi karamellisoitu makeutettu maitotiiviste pohjan päälle. Levitä kermavaahto tasaisesti päälle.
Lisää viipaloidut mansikat ja raparperikuutiot kermavaahdon päälle.