Mango-Passionjogurttikakku
Viikko sitten juhlimme uudessa kodissa esikoisen syntymäpäiviä. Juhlien valmistelut sujuivat huomattavasti helpommin uudessa tilavassa keittiössä, jossa on ruhtinaallisesti laskutilaa.
Aikuisia varten päätin tehdä raikkaan kakun. Päädyin käyttämään turkkilaistajogurttia ja sen sekaan laitoin kookoskermaa, joka antoi todella kivaa makua jogurttitäytteeseen. Jogurttitäytteen päälle tuli kerros mangoa ja kakku viimeisteltiin vielä passionhedelmän mehukerroksella. Lopputulos oli ihanan raikas ja maultaan monivivahteinen kakku.
Kookoskerma oli itselleni leivonnassa uusi tuttavuus ja tykästyin siihen todella. Täytyy ehdottomasti jatkaa kokeiluja kookoskermalla.
Mango-Passionjogurttikakku
Ainekset
- Pohja
- 200 g
- täysjyvä digestive keksejä
- 75 g
- voita
- Jogurttitäyte
- 4 dl
- turkkilaistajogurttia
- 0
- kookoskermaa (1 purkki eli 165 ml)
- 4 rkl
- tomusokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1 kpl
- limen mehu
- 4 kpl
- liivatelehteä
- Mangotäyte
- 2 kpl
- säilyke mangoa (425g/225g)
- 1 kpl
- limen mehu
- 4 kpl
- liivatelehteä
- Passionkiille
- 4 kpl
- passionhedelmää
- 1 kpl
- limen mehu
- 2 kpl
- liivatelehteä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Murustele keksit ja sulava voi. Sekoita hyvin keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Reunaan voit käyttää myös tähän tarkoitettua muovia. Painele pohja irtopohjavuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Mittaa turkkilainenjogurtti kulhoon ja sekoita joukkoon kookoskerma, tomusokeri ja vaniljasokeri. Liota liivatelehtiä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumanna limen mehu kattilassa ja lisää liivatelehdet joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet ovat liuenneet Kaada ohuena nauhana jogurttitäytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa neljä tuntia.
Valuta mangot ja soseuta sauvasekoittimella. Liota liivatelehtiä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumanna limen mehu kattilassa ja lisää liivatelehdet joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet ovat liuenneet. Kaada soseutetun mangon joukkoon. Kaada täyte jogurttitäytteen päälle ja tasoita hyvin. Anna jähmettyä jääkaapissa kaksi tuntia.
Puolita passionhedelmät ja lusikoi hedelmälihat siivilään, joka on kulhon päällä. Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumanna limen mehu kattilassa ja lisää liivatelehdet joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet ovat liuenneet. Kaada passionhedelmä mehun joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte mangotäyteen päälle ja tasoita hyvin. Anna jähmettyä jääkaapissa kaksi tuntia.
Ihana ilopilleri tähän syksyyn :).
Voi miten upean värinen kakku, todellinen piristys harmauden keskelle 🙂