Makumatkalla: Grillattu ananas ja suolapähkinäkinuski
Hawajin makumatkan päättänyt jälkiruoka ei nyt kyllä ollut autentinen, mutta lapset halusivat kokeilla ananaksen grillausta. Grillattu ananas on kyllä herkullista ja sopii erinomaisesti tarjottavaksi vaniljajäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa. Ihan perinteistä kinuskikastiketta en tälläkertaa tehnyt, vaan suolapähkinäkinuskikastiketta. Mies risti suolapähkinäkinuskikastikkeen heti snickerskastikkeeksi.
Kinuskikastikkeen valmistuksessa oikaisin reippaasti ja käytin purkillisen valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Enää ei siis tarvitse itse keitellä purkkeja tuntikausia. Lopputulos oli todella hyvä ja tämä helpottaa kesällä etenkin mökillä jälkkäreiden valmistusta.
Grillattu ananas vaniljajäätelöllä ja suolapähkinäkinuskilla maistui koko perheelle. Lapsista jokainen halusi lisää ja kuulemma suolapähkinäkinuskia voi tehdä usein, kun se on näin helppoa.
Grillattu ananas ja suolapähkinäkinuski
Ainekset (5 annosta)
- 1 kpl
- tuore ananas
- 1 kpl
- Karamellisoitu kondensoitu maito
- 1 dl
- suolapähkinöitä rouhittuna
- 1 l
- vaniljakermajäätelöä
- Viimeistelyyn
- ½ dl
- suolapähkinöitä rouhittuna
Tee näin:
Kuori ananas ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Poista lohkoista puumainen kova keskus.
Grillaa ananaslohkot kauniin värisiksi, noin 3 minuuttia per puoli.
Kaada valmis kinuskikastike pinnoitettuunkattilaan ja kuumenna kunnes nousee muutama kupla.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita suolapähkinät joukkoon.
Asette lautasille grillattua ananasta, vaniljajäätelö ja suolapähkinäkinuskia.
Viimeistele annokset rouhiluilla suolapähkinöillä.