Makumatkalla Algeriassa osa3
Makumatkan viimeinen pysäkki eli illallisen päättävä jälkiruoka vuorossa. Algerialaisen illallisen aloitti herkulliset maakoudat ja pääruoaksi oli tarjolla mahtavan makuista kana ja sipuli taginea. Kaikki Algerialaisen illallisen valmistamiseen käytetyt reseptit löytyvät kätevästi pinterestin taulusta.
Makumatkan päättävä jälkiruoka aiheutti eniten päänvaivaa. Kaikkia miellyttävää jälkiruokaa ei vain meinannut löytyä millään. Kunnes törmäsimme linkistä löytyvään appelsiini-briossi reseptiin. Laskiaisen ollessa ihan nurkan takana muokkasimme reseptiä sen mukaisesti.
Appelsiini-briossit leivoimme lasten kanssa laskiaispullien muotoon ja appelsiini-briossit täytettiin mantelimassalla sekä appelsiinimarmeladilla. Lopputulos oli niin herkullinen, että leivoimme tavallisten laskiaispullien sijaan appelsiini-laskiaispullia tänä viikonloppuna uudelleen. Appelsiini ja mantelimassa sopivat ihanasti yhteen. Ei siis tarvitse arvuutella kummin parempi hillolla vai mantelimassalla. Tästä lähtien vastaus on tietysti molemmilla!
Appelsiini-laskiaispullat
Ainekset (10 annosta)
- 2½ dl
- maitoa
- 25 g
- tuorehiivaa
- 1 tl
- suolaa
- 200 g
- sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1 kpl
- sitruunan kuori raastettuna
- 1 kpl
- (veri)appelsiinin kuori raastettuna
- 1 kpl
- (veri)appelsiinin mehu puristettuna
- 4 kpl
- kananmunia
- 100 g
- voita sulatettuna
- 850 g
- erikoisvehnäjauhoja
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- 2 rkl
- maitoa
- ½ dl
- mantelilastuja
- Täytteeksi
- 1 kpl
- mantelimassaa
- 4 dl
- kuohukermaa
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1 dl
- appelsiinimarmeladia
Tee näin:
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri, raastetut sitruunan ja appelsiinin kuoret, appelsiinin mehu, kananmunat ja sulatettu voi.
Vatkaa tasaiseksi. Lisää jahot vähitellen joukkoon samalla vaivaten.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 10 kpl pullia ja anna kohota leivinliinan alla 15 minuuttia.
Vatkaa kananmuna ja maito. Voitele kananmunaseoksella pullat ja ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista appelsiini-briosseja uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna appelsiini-briossejen jäähtyä ennen tarjoilua.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Halkaise appelsiini-briossit ja täytä kermavaahdolla, mantelimassalla ja appelsiinimarmeladilla.
Nauti appelsiini-laskiaispullat heti.