Makumatkalla Algeriassa osa3

Makumatkan viimeinen pysäkki eli illallisen päättävä jälkiruoka vuorossa. Algerialaisen illallisen aloitti herkulliset maakoudat ja pääruoaksi oli tarjolla mahtavan makuista kana ja sipuli taginea. Kaikki Algerialaisen illallisen valmistamiseen käytetyt reseptit löytyvät kätevästi pinterestin taulusta.

Makumatkan päättävä jälkiruoka aiheutti eniten päänvaivaa. Kaikkia miellyttävää jälkiruokaa ei vain meinannut löytyä millään. Kunnes törmäsimme linkistä löytyvään appelsiini-briossi reseptiin. Laskiaisen ollessa ihan nurkan takana muokkasimme reseptiä sen mukaisesti.

Appelsiini-briossit leivoimme lasten kanssa laskiaispullien muotoon ja appelsiini-briossit täytettiin mantelimassalla sekä appelsiinimarmeladilla. Lopputulos oli niin herkullinen, että leivoimme tavallisten laskiaispullien sijaan appelsiini-laskiaispullia tänä viikonloppuna uudelleen. Appelsiini ja mantelimassa sopivat ihanasti yhteen. Ei siis tarvitse arvuutella kummin parempi hillolla vai mantelimassalla. Tästä lähtien vastaus on tietysti molemmilla!

Appelsiini-laskiaispullat

Ainekset (10 annosta)

2½ dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa
1 tl
suolaa
200 g
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna
1 kpl
(veri)appelsiinin kuori raastettuna
1 kpl
(veri)appelsiinin mehu puristettuna
4 kpl
kananmunia
100 g
voita sulatettuna
850 g
erikoisvehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna voiteluun
2 rkl
maitoa
½ dl
mantelilastuja
Täytteeksi
1 kpl
mantelimassaa
4 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
appelsiinimarmeladia
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri, raastetut sitruunan ja appelsiinin kuoret, appelsiinin mehu, kananmunat ja sulatettu voi.

Vatkaa tasaiseksi. Lisää jahot vähitellen joukkoon samalla vaivaten.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta 10 kpl pullia ja anna kohota leivinliinan alla 15 minuuttia.

Vatkaa kananmuna ja maito. Voitele kananmunaseoksella pullat ja ripottele mantelilastut pinnalle.

Paista appelsiini-briosseja uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna appelsiini-briossejen jäähtyä ennen tarjoilua.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.

Halkaise appelsiini-briossit ja täytä kermavaahdolla, mantelimassalla ja appelsiinimarmeladilla.

Nauti appelsiini-laskiaispullat heti.

ruoka laskiainen
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *