Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Makumatkalla Algeriassa osa2

Edellisessä postauksessa kerroin perheemme uudesta yhteisestä harrastuksesta makumatkailusta. Tällä kertaa päädyimme lähtemään makumatkalle Algeriaan. Algerialaisen illallisen ruoat valitsimme lasten kanssa pinterestin avustuksella. Pinterestistä löytyykin taulu, johon kaikki Algerialaisen illallisen reseptit on koottu.

Pääruoaksi lapset valitsivat kana ja sipuli taginen. Taginea ei ainakaan vielä meiltä löydy, mutta makumatkailu ei ole ryppyotsaista puuhaa ja taginen virkaa toimitti foliolla peitetty uunivuoka. Broilerin koipia ei ole tullut pitkään aikaan valmistettua. Uskoisin, että tämän todella herkullisen reseptin myötä koipia tulee valmistettua useammin.

Alkuperäiseen reseptiin tuli vain sitruunaa, mutta näin veriappelsiini sesongin aikana lisäsin uunivuokaan myös veriappelsiiniviipaleita. Uunivuoan pohjalle muodostunut liemi oli taivaallista ja sitä kauhottiin lisukkeena tarjoillun riisin joukkoon. Kana ja sipuli tagine maistui koko perheelle ja uskon, että tätä reseptiä tulee usein hyödynnettyä.

Sitruunaiset broilerinkoivet

Ainekset
( 6 Annosta )

6 kpl
broilerin koipireisiä
Maustetahna
6 kpl
valkosipulinkynsiä
2 tl
juustokuminan siemeniä
1 tl
savustettua paprikajauhetta
2 tl
suolaa
5 rkl
oliiviöljyä
Pataan
4 kpl
sipulia
1 tl
sahramia
1 kpl
luomu sitruuna
1 kpl
(veri)appelsiini
2 dl
kanalientä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
1 tlk
kokonaisia vihreitä oliiveja
1 ruukku
tuoretta korianteria
4 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

Valmista ensin maustetahna. Jauha juustokuminen siemenet morttelissa jauheeksi.

Jauha morttelissa valkosipulinkynnet ja suola tahnaksi.

Sekoita keskenään valkosipulitahna, juustokumina, savustettupaprikajauhe ja oliiviöljy.

Levitä maustetahna broilerin koipireisille ja anna marinoitua vähintään neljätuntia tai yön yli.

Kuori sipulit ja leikaa lohkoiksi.

Kuumenna  paistinpannulla tilkka öljyä. Paista broilerin koipireisiä noin 4 minuuttia per puoli tai kunnes pinta on saanut kullankeltaisen värin.

Nosta broilerin koipireidet uunivuokaan.

Paista sipulilohkoja muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit uunivuokaan.

Lisää uunivuokaan kanaliemi, marinadi ja sahrami. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää uunivuokaan.

Viipaloi sitruuna ja veriappelsiini, lisää uunivuokaan. Mausta mustapippurilla.

Peitä uunivuoka tiiviisti foliolla. Paista broilerin koipia 180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.

Lisää uunivuokaan vihreät oliivi ja hienonnettu korianteri. Tarjoile sitruunaiset broilerin koipireidet keitetyn riisin kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *