Lastenkanssa keittiössä: Puolukka-valkosuklaacookies
Esikoisen kanssa päätimme leipoa viikonlopun kunniaksi keksejä. Keksit tai cookiesit ovat helppo valmistaa ja onnistuvat hyvin lasten kanssa. Cookies taikinaan voi hyvin käyttää mitä kotoa sattuu löytymään ja varioida kaappitilantaan mukaan. Cookies taikinaan löytyi tällä kertaa kaapista valkosuklaata ja pakastimesta puolukoita.
Esikoisen riemuksi puolukka-valkosuklaakeksit onnistuivat hyvin ja olivat herkullisia. Puolukka-valkosuklaakeksit maistui hyvin myös aikuisille, puolukka toi kivasti raikkautta makeisiin kekseihin. Cookies innostus jäi päälle ja yhdessä lasten kanssa mietimme jo seuraavaa variaatiota.
Puolukka-valkosuklaacookies
Ainekset
- 125 g
- pehmeää voita
- 1 dl
- sokeria
- 1 kpl
- kananmuna
- 1½ dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- kaurahiutaleita
- 1 tl
- leivinjauhetta
- ½ tl
- suolaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 100 g
- valkosuklaata rouhittuna
- 1½ dl
- puolukoita (pakaste)
- 2 tl
- perunajauhoja
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutalet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos vähitellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita puolukoiden joukkoon perunajauhot ja rouhi valkosuklaa, lisää taikinaan ja sekoita.
Muotoile cookietaikina pötkyläksi (5cm halkaisija) ja kääri leivinpaperiin. Pakasta cookietaikinaa 30 minuuttia. Leikkaa taikina 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Asettele leivinpaperille ja paista 200 asteessa (tai kiertoilmauunissa 180 asteessa) noin 10 minuuttia tai kunnes puolukka-valkosuklaacookiet ovat kullankeltaisia. Annan keksien jäähtyä ennen tarjoilua.
Ihanaa näitä tehdään tänään! Lapsi tuli ylpeänä puolukkakorin kanssa metsäretkeltä kotiin joten ehdottomasti niistä täytyy tehdä jotain 🙂