Lasten kanssa keittiössä: Karhunvatukkapiirakka
Esikoisen kanssa innostuimme taas tänä viikonloppuna leipomaan. Takapihalta juuri poimitut karhunvatukat päätyivät suht perinteiseen marjapiirakkaan. Karhunvatukkapiirakassa käytimme ranskankermaa perinteisen kermaviilin sijaan. Karhunvatukkapiirakka maistui koko perheelle ja esikoinen oli tyytyväinen, kun siskot arvostelivat hänen leipomansa piirakan 10 arvoiseksi suoritukseksi.
Tykkäsin kovasti ranskankermasta tässä piirakassa, maku oli täyteliäisempi. Täytyy kokeilla leipoa muitakin marjapiirakoita ranskankermalla ja unohtaa perinteinen kermaviili.
Karhunvatukkapiirakka
Ainekset
- Pohja
- 150 g
- voita
- 1½ dl
- sokeria
- 1 kpl
- kananmuna
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- Täyte
- 5 dl
- karhunvatukoita
- 300 g
- ranskankermaa
- 1 kpl
- kananmuna
- 2 tl
- vaniljasokeria
- ½ dl
- sokeria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot voiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakkavuoka ja painele pohja vuokaan, myös reunoille.
Ripottele karhunvatukat tasaisesti pohjan päälle.
Vatkaa ranskankerma, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Kaada taisaisesti karhunvatukoiden päälle.
Paista karhunvatukkapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta saa hiukan väriä.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.