Lasten kanssa keittiössä: Karhunvatukkapiirakka

Esikoisen kanssa innostuimme taas tänä viikonloppuna leipomaan. Takapihalta juuri poimitut karhunvatukat päätyivät suht perinteiseen marjapiirakkaan. Karhunvatukkapiirakassa käytimme ranskankermaa perinteisen kermaviilin sijaan. Karhunvatukkapiirakka maistui koko perheelle ja esikoinen oli tyytyväinen, kun siskot arvostelivat hänen leipomansa piirakan 10 arvoiseksi suoritukseksi.

Tykkäsin kovasti ranskankermasta tässä piirakassa, maku oli täyteliäisempi. Täytyy kokeilla leipoa muitakin marjapiirakoita ranskankermalla ja unohtaa perinteinen kermaviili.

Karhunvatukkapiirakka

Ainekset

Pohja
150 g
voita
1½ dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
5 dl
karhunvatukoita
300 g
ranskankermaa
1 kpl
kananmuna
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot voiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele piirakkavuoka ja painele pohja vuokaan, myös reunoille.

Ripottele karhunvatukat tasaisesti pohjan päälle.

Vatkaa ranskankerma, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Kaada taisaisesti karhunvatukoiden päälle.

Paista karhunvatukkapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta saa hiukan väriä.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *