Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Lasten kanssa keittiössä: Aamupalasämpylät

height=”752″ width=”502″>

Viikonloppujen hitaat aamut ja runsaat aamupalat ovat meillä koko perheen mieleen. Kuopuksen (4v) kanssa leivoimme lauantai-iltana sämpylätaikinan kohoamaan yön yli jääkaappiin. Pieni määrä hiiva liotettiin kylmään veteen ja taikinaan tuli myös kaurahiutaleita sekä sämpyläjauhoja. Aamulla pyöritimme taikinasta sämpylöitä. Aamupalasämpylät laitettiin kylmään uuniin. Uunin lämmetessä sämpylät kohosivat sopivasti.

Tuoreet sämpylät maistuivat koko perheelle aamiaisella. Aamupalasämpylöitä tehdään taatusti toistekkin. Helppoa ja valmistuvat todella nopeasti aamulla. Tuoreet itsetehdyt sämpylät aamupalapöydässä ovat suorastaan luksusta.

height=”750″ width=”500″>

height=”749″ width=”499″>

Aamupalasämpylät

Ainekset

5 dl
vettä
2 tl
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
2 rkl
siirappia
2 dl
kaurahiutaleita (luomu)
8 dl
sämpyläjauhoja (esim. myllärin luomu sämpyläjauhoja)
½ dl
sulatettua voita
Muut ainesosat

Tee näin:

Liota hiiva kylmään veteen. Lisää veteen suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää jauhot vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Lopuksi sekoita taikinan joukkoon voisula. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja nosta yön yli jääkaappiin.

Aamulla kumoa taikina leivonta-alustalle ja muotoile taikina tangoksi. Jaa taikina noin 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille. Laita sämpylät kylmään uuniin. Laita uuni päälle kiertoilma 200 astetta ja tavallinen uuni 225 astetta. Sämpylät kohoavat uunissa sen lämpenemisen aikana. Kun uuni on lämmennyt 200 asteeseen paista sen jälkeen sämpylöitä noin 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *